Werken in de horeca tijdens een pandemie; hoe wordt dit ervaren?

Werken in de horeca tijdens een pandemie; hoe wordt dit ervaren?

Niek Ankoné aan het werk. Fotograaf: Eline Vink

Door de huidige coronacrisis moeten er veel maatregelen getroffen worden vanuit de overheid. Zo ook in de horeca. Hier gelden een aantal standaardregels, zoals de 1,5 meter afstand houden (tenzij je uit 1 huishouden komt) en niesen en hoesten in de elleboog. In de horeca moet je reserveren en vindt er een gezondheidscheck met registratie plaats. De laatste updates over de coronamaatregelen hebben er ook nog voor gezorgd dat om 22:00 uur de deuren moeten sluiten en er geldt momenteel een dringend advies voor medewerkers een niet-medisch mondkapje te dragen. Het ligt aan het bedrijf zelf of ze dit laatste dus wel of niet doen.

Ik sprak met Niek Ankoné, die zelf in de horeca werkt. Hij vertelde mij zijn mening over de huidige situatie en hoe zijn pannenkoekenrestaurant hierop heeft gereageerd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *