Lelystad nu ook aan de oranje plastic bakken

Lelystad nu ook aan de oranje plastic bakken

Veel steden kennen ze al, de oranje plastic containers. Tot voorkort had Lelystad ze nog niet gezien, maar sinds vorige week, worden de containers in etappes ingevoerd.

De Orange plastic bakken zijn al in veel gemeentes te vinden, maar tot voorkort gebruikte gemeente Lelystad nog gewoon het oude plastic afhaal systeem. Hier bij moet je als bewoner de plastic zak weg brengen bij een ondergrondse container.

Het plan vanuit gemeente Lelystad is begonnen in week 4. In deze week, zijn ze begonnen met het toe passen van de containers in delen van de stad. Vorige week hebben stadsdelen 1 en 2 hun bakken mogen ontvangen. Het gaat hier over de volgende bewoners Kogge, Kempenaar, Gondel, Schouw, Punter, Karveel, Houtribhoogte, Hanzepark, Saerdam, Vliegent Hert, Fortuyn, Landstrekenwijk, Warande, Lelystad-Haven (inclusief het Werkeiland), Jol, Galjoen, De Stelling, De Schans, De Veste en Stadshart (inclusief Grietenij). Deze bewoners zijn van te voren al ingelicht door een brief van de HVC.

Voor de ondergrondse containers hebben bewoners per buurt mogen mee denken over de plaats, door middel van een enquête en buurtschouwen. De uiteindelijke indeling is door de gemeenteraad bepaald. Op https://www.lelystad.nl/hetnieuweinzamelen is de indeling te zien.

Volgens de gemeente verwachten ze dat rond de zomer van 2021 alle bakken er zullen staan. Voordat de bak voor je huis staat, kan je eerst een brief verwachten van de HVC. Nog even en dan staan alle bakken er!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *