Alphenaar Bobby Adekanye maakt debuut voor ADO na huurtransfer

Alphenaar Bobby Adekanye maakt debuut voor ADO na huurtransfer

ALPHEN AAN DEN RIJN-
Na het afronden van zijn huurtransfer naar ADO heeft Alphenaar Bobby Adekanye zijn eerste minuten gemaakt in het groen-gele shirt van Den Haag, hij mocht direct beginnen in het Cars Jeans stadion.

Vleugelaanvaller Bobby Adekanye heeft zijn Eredivisiedebuut gemaakt voor ADO Den Haag, de 21-jarige voetballer begon in de basis en speelde een klein uur tegen Sparta. De komst van de Alphenaar naar de hofstad is opmerkelijk te noemen, hij begon zijn carrière bij VV Alphia en werd al snel opgepikt door Ajax, op zijn 12e maakt hij een droomtransfer naar FC Barcelona. Omdat Barcelona straffen opgelegd krijgt van de FIFA omtrent het aantrekken van jonge spelers moet Adekanye de Spaanse club noodgedwongen verlaten, na PSV en Liverpool komt hij in 2019 terecht bij Lazio Roma, waar de jonge aanvaller een contract tekent tot de zomer van 2022. Trainer Simone Inzaghi laat hem debuteren en spelen in verschillende wedstrijden.

Dit seizoen leek het voor beide partijen beter om ervaring op te doen op het hoogste niveau van Spanje, de Alphenaar werd verhuurd aan promovendus FC Cádiz, wat uiteindelijk op een teleurstelling uit liep en zo belandde hij een week voor het sluiten van de transfermarkt in Den Haag. Nu moet de aanvaller zijn potentie laten zien in de Eredivisie, ADO staat op de voorlaatste plek en dus moet het talent aan de bak. De speler uit Alphen aan den Rijn is gebrand om de club uit Den Haag in de Eredivisie te houden, zo vertelt hij tegen Omroep West: ‘ Ik ben hier gekomen om ADO te helpen, ze verdienen het niet om op deze plek te staan. ADO is een grote club.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *