Vleermuizen stellen sloopproject uit

Vleermuizen stellen sloopproject uit

SOEST – Geluk bij een ongeluk, exploitant Restaurant Beukendal profiteert van ongedierte in de sporthal. In 2019 werd duidelijk dat Sporthal Beukendal Soest, in 2021 tegen de vlakte zou gaan, toch lijkt het er nu op dat die plannen nog even op zich laten wachten.

Eind 2019 is de beslissing genomen door de gemeenteraad om een nieuwe sporthal te creëren, hiervoor zou Sportboulevard De Engh uitgebreid worden. Dit plan zou vallen onder het tienjarenplan van Soest. Door dit tienjarenplan zouden vele kunst en cultuur accommodaties; die vooralsnog verspreid door het dorp liggen, op één centrale plek te vinden zijn.

Gebouwen die overbodig zijn, worden gesloopt en daarvoor worden huizen in de plaats gebouwd. Verschillende gebouwen zouden hiervoor gesloopt moeten worden.  Ook sporthal Beukendal zou hierdoor tegen de grond moeten. Nadat het project al meerdere keren vertraging op had gelopen, stond de sloop gepland voor het najaar van 2021.

Toch lijkt het er op dat de sporthal zeker nog tot 2023 blijft bestaan. Nadat er vleermuizen aangetroffen zijn in de muren van Sportboulevard De Engh, kon het project weer niet doorgaan. Toch valt dit niet bij iedereen verkeerd, de exploitant van Restaurant Beukendal, Rinus Valk ziet het nog wel zitten om twee jaar langer door te gaan, hij hoopt een betere omzet te behalen dan vorig jaar, zo vertelt hij aan de SoesterCourant.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *