Gemeente Stichtse Vecht haalt speeltuinen weg: “We hebben alles geprobeerd”

Gemeente Stichtse Vecht haalt speeltuinen weg: “We hebben alles geprobeerd”

De inwoners van Zebraspoor verzamelden voor het gemeentehuis. Foto: Amanda Algra

MAARSSEN- Afgelopen woensdag 3 februari heeft er bij het gemeentehuis in Maarssen een actie plaatsgevonden voor het behoud van speeltoestellen. Deze actie was georganiseerd door de inwoners van Maarssenbroek in samenwerking met de SP. Al vanaf 2011 zegt de gemeente speeltoestellen weg te gaan halen in Zebraspoor maar de ouders en kinderen uit die wijk vinden dat géén goed idee.

In 2011 begon de gemeente met het idee om een aantal kleinere speeltuinen weg te laten halen. Eerst konden ze geen medestanders vinden  maar uiteindelijk werden de bezuinigingen tóch geaccepteerd. Dit kwam doordat de toenmalige raadsleden alsnog instemden met het idee.

Lang hoorden de inwoners van Zebraspoor niks totdat ze in mei 2016 werden uitgenodigd voor een inspraak-middag. De gemeente zei ‘open te staan voor ideeën en suggesties’ en de bewoners mochten foto’s en tekeningen meenemen als inspiratie voor een nieuwe speeltuin. In september 2020 werden vervolgens de toestellen weggehaald. Ouders en kinderen hadden hoop op een mooie en nieuwe speeltuin maar in de plaats hiervan gaan er wat heuvels en houten palen komen. Dit is beslist en wordt uitgevoerd. Volgens de SP is dit een goed voorbeeld van “Hoe de gemeente de verplichting tot burgerparticipatie probeert te ontlopen en te frustreren.”

Maar de bewoners laten het hier niet bij zitten. Met een pamflet en borden met teksten als “Wij staan te springen om een nieuwe speeltuin” stonden de ouders en kinderen van Zebraspoor voor het gemeentehuis. Kinderen speelden op de zelf meegenomen glijbanen en zandbakken terwijl de ouders onder de paraplu’s stonden; aan het pleiten voor de wederkeer van hun speeltuin die hen zo dierbaar is.

Pamflet actie gemeentehuis

Pamflet actie gemeentehuis

Over de auteur

Amanda Algra

Hallo! Ik ben Amanda Algra en ik ben 18 jaar. Op deze website ben ik van plan u up to date te houden over het nieuws bij u in de buurt. Ik ben erg enthousiast en zal dit met veel plezier gaan doen. Feedback is altijd welkom dus wees niet bang om te reageren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *