De ijzers onderbinden tijdens een pandemie

De ijzers onderbinden tijdens een pandemie

Schaatsbaan Vreeland

Voor wie nog geen licht aan het eind van de tunnel zag is er hoop; Vreeland is het ijs meester.

VREELAND – De schaatsen kunnen uit het vet, want de schaatsbaan in Vreeland bij Vecht en Veld is sinds donderdagmiddag open verklaard voor publiek. Toch houdt covid-19 stug de teugels in handen; het volgelopen weiland is alleen toegankelijk met de fiets of te voet. Ook koek-en-zopie is helaas van de baan.

Het ijs is door ijsmeesters Lodewijk en Hendrik goedgekeurd en in orde bevonden, wordt medegedeeld op de Facebook-pagina Vecht en Veld. Al een week wordt er hard gewerkt om de baan nieuw leven in te blazen. Het weiland rondom de lantaarnpalen is ondergespoten met water, en de baan is sneeuwvrij gemaakt. Buurtbewoner Mark van Koert is erg content met het resultaat: “Het ijs is top, we waren de allereersten. In de loop van de middag zal het wel wat drukker worden.”

Toezicht op de baan is niet aanwezig, noch voorzieningen. Kleedkamers en toiletten zijn er niet zoals die er voorgaande jaren wel waren. “Zelfs geen koek-en-zopie”, aldus Mark. Er wordt opgeroepen in de groep op Facebook je zo goed mogelijk aan de corona-maatregelen te houden, om nog zo lang mogelijk van de baan te kunnen genieten.

De baan gaat ook komend weekend in de ochtend vroeg open en zelfs in de avond kan worden door geschaatst onder het licht van de lantaarnpalen. Maar wel om 21.00 naar huis natuurlijk.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *