Sneeuwstorm Darcy zorgt voor gevaarlijke situaties in Maarssenbroek

Sneeuwstorm Darcy zorgt voor gevaarlijke situaties in Maarssenbroek

Fietsers op het gladde fietspad. Foto: Guda OLy

MAARSSEN – Waar het afgelopen zaterdag begon met sneeuwen, zijn we er na een week nog niet vanaf. De temperatuur blijft voornamelijk onder het vriespunt en dus blijft de sneeuw liggen. Waar de meesten denken aan het bouwen van een sneeuwpop of het houden van een sneeuwballen gevecht is er ook een keerzijde aan deze lage temperaturen; gladheid. Door het hele land wordt er gestrooid en ook in Maarssenbroek is er een poging gedaan. Maar de inwoners zijn ontevreden.

Vanuit allerlei hoeken kwamen er al opmerkingen en klachten. Vooral in Maarssenbroek leek het er slecht aan toe te zijn. “Zoals we gemerkt hebben, heeft het best wel even geduurd voordat de hoofdwegen uit de strooiroutes goed begaanbaar waren”, zegt gemeente Stichtse Vecht.

Inmiddels is zo’n 85 procent van de strooiroutes sneeuw- en ijsvrij. Maar fietspaden blijven lastig. Zo is hier de sneeuw weggeschoven maar de ijslaag die eronder schuilt zit vast aan het wegdek. Strooien met zout helpt volgens de gemeente in deze omstandigheden niet. Wel verwacht de gemeente de meest belangrijke knelpunten op korte termijn op te kunnen lossen.

“Het heeft erg lang geduurd. Op de Vogelweg en andere hoofdwegen is het nu op zich prima begaanbaar, maar de fietspaden zijn ontzettend glad. Ik ga er niet op fietsen.”, zegt Chris de Braal, inwoner van Maarssenbroek. Inwoonster Jacinta Nunes de Gouveia deelt deze mening: “Er is mager gestrooid. Misschien hebben ze er rekening mee gehouden dat men thuis werkt maar ze wisten allang dat er een pak sneeuw was voorspeld. Als je de gemeente moet geloven hebben ze er alles aan gedaan maar er zijn veel plekken waar daar niks van terug te zien is.”

Over de auteur

Amanda Algra

Hallo! Ik ben Amanda Algra en ik ben 18 jaar. Op deze website ben ik van plan u up to date te houden over het nieuws bij u in de buurt. Ik ben erg enthousiast en zal dit met veel plezier gaan doen. Feedback is altijd welkom dus wees niet bang om te reageren! Ik kijk er naar uit! Groetjes Amanda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *