Sneeuwpoppenprotest voor klimaatverandering

Sneeuwpoppenprotest voor klimaatverandering

In Almere bij het stadhuis zijn er sneeuwpoppen gemaakt om aandacht te trekken voor de klimaatverandering. De bedenker van deze actie is de actiegroep Extinction Rebellion.

Extinction Rebellion is een grootte actie groep. Ze zijn verspreid over 72 landen, hebben 1150 groepen en duizenden rebbelen volgens hun eigen site. Afgelopen woensdag hebben drie van hun leden de sneeuwpoppen voor het protest gemaakt.

In deze coronatijden is een protest niet altijd heel verstandig, maar Extinction Rebellion heeft het protest anders aangepakt. De sneeuwpoppen vervangen grote groepen mensen.

Mannie Krak vertelde het volgende aan omroep Flevoland;  “Vanwege corona zijn er nu niet zoveel actiemogelijkheden. Dit vonden we een subtiele en veilige manier om toch een boodschap naar buiten te brengen.”

Maar waarom dan de sneeuwpoppen voor het stadhuis? Krak: “Het is woensdag, dan is het markt, dus dan heb je meer mensen die erlangs lopen. Daarnaast zitten in het stadhuis de mensen die actie kunnen ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan. Het liefst hadden we de poppen direct voor de deur gemaakt, maar daar was alle sneeuw al zo goed als weggehaald.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *