Dit jaar geen Wereld Radio Dag bij Omroep Houten

Dit jaar geen Wereld Radio Dag bij Omroep Houten

HOUTEN – Wereld Radio Dag wordt vandaag, zaterdag 13 februari, voor de 10e keer gevierd. Bij Omroep Houten zijn de meningen over deze dag verdeeld en in tegenstelling tot voorgaande jaren doet de omroep er dit jaar weinig mee.

Op deze radiodag, die is ingesteld door UNESCO, organiseren radioverenigingen en omroepen wereldwijd evenementen om het belang van onafhankelijke en vrije radio te benadrukken. Hierbij staan vrijheid van meningsuiting en vrije toegang tot informatie centraal.

Twee jaar terug sprak Omroep Houten diens toenmalig hoofdredacteur over het ontstaan van Houten FM en afgelopen jaar iemand van Beeld en Geluid. Dit jaar wordt er niks bijzonders gedaan. “We vonden het niet nodig dit 3 jaar achter elkaar te doen”, aldus Jasper de Bruijn, radio DJ bij Omroep Houten.

Over of ze er komend jaar aandacht aan gaan besteden, zegt hij: “Dat zien we volgend jaar. Als een leuk iemand erover kan vertellen die we daarover nog niet gesproken hebben.”

Melissa Oppelaar, radiocoördinator en projectleider van Omroep Houten: “Er zijn nog geen concrete plannen, maar dit interview heeft mij wel op het idee gebracht om er de volgende keer weer meer mee te gaan doen. Het is een belangrijke dag voor radio, dus misschien kunnen we een evenement eromheen bedenken.”

Ze vindt het heel leuk dat deze dag bestaat. “Radio is al eeuwen lang een heel belangrijk communicatiemiddel. Het is wel een medium dat steeds meer aan populariteit verliest, daarom is het belangrijk dat er op zo’n dag aandacht wordt besteed aan radio.”

Jasper vindt deze dag daarentegen helemaal niet speciaal “voor mij is elke dag dat ik radio maak, radiodag. En elke dag dat ik radio luister is het ook een soort radiodag. Ik zie het nut niet van speciale dagen.” Wel vindt hij het goed dat onder andere vrijheid van meningsuiting centraal staat tijdens Wereld Radio Dag. Hetzelfde geld voor de Dag van Vrijheid van Meningsuiting zelf. Al zou hij dit niet toespitsen op slechts één of enkele dagen. “We hebben 365 dagen in het jaar en vrijheid van meningsuiting vind ik een goed dat 365 dagen per jaar moet gelden.“

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *