Stichting de Paardenkamp breidt uit.

Stichting de Paardenkamp breidt uit.

SOEST –  Stichting De Paardenkamp in Soest mag uitbreiden, zo is donderdag 11 februari besloten door gemeente Soest. De plannen voor een uitbreiding liggen er al langere tijd, maar werden tot voor kort steeds afgewezen. Door deze uitbreiding hoopt de Paardenkamp, meer plek en inkomsten te creëren, om zo meer paarden een rustplek te bieden.

Stichting de paardenkamp in Soest, is een rustplek voor oudere paarden. Nu er meer vraag is naar plek in het paardenkamp, heeft de stichting meer inkomsten nodig om aan deze vraag te voldoen. Uitbreiden is hierop het antwoord. De stichting bestaat tot nu toe uit twee verschillende terreinen beide gelegen aan de Birkstraat in Soest. Al twee jaar is stichting de paardenkamp bezig met een uitbreiding.

Het verzoek tot uitbreiding werd tot voor kort steeds afgewezen door de gemeente Soest, toch werd op donderdag 11 februari groen licht gegeven door de gemeente en is het bestemmingsplan vastgesteld. Hierna mogen er nog beroepschriften worden ingediend. Pas na deze periode kunnen de vergunningen voor de bouw en de horeca worden afgegeven.

Met de aankoop van een nieuwe boerderij zal het bestemmingsplan worden verwezenlijkt. Bij deze nieuwe boerderij worden  stallen geplaatst om meer paarden op te kunnen vangen. Bij de al bestaande boerderij Het Gagelgat, kon al een kop thee genuttigd worden, maar toch worden ook de horecafaciliteiten van de paardenkamp uitgebreid, zo komt er een theehuis met terras en komt er een plek voor commerciële verhuur voor bijvoorbeeld bruiloften en feesten. Al deze plannen zijn in goed overleg met de buurt gemaakt, zo mag het theehuis tot maximaal 20:00 uur open zijn en wordt 22:00 uur de sluitingstijd voor de commerciële verhuur.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *