Zeist nog even in het ijs

Zeist nog even in het ijs

Sinds het jaar 2012 is het niet zo koud geweest in Nederland. Tot en met dit weekend blijft het flink vriezen in Zeist. Dit betekent dat er ook weer geschaatst en gespeeld kan worden op het natuurijs in Zeist. Afgelopen donderdag zijn de eerste mensen al gaan schaatsen op natuurijs, maar voor hoe lang kan dit nog? Weerplaza verwacht dat er pas na dit weekend een dooi begint te komen, maar het natuurijs zou nog wel een paar dagen kunnen blijven liggen.

Vanaf zaterdag wordt het volgens ‘weer online’ minimaal -12 graden in Zeist. De perfecte, laatste kans om het natuurijs nog even wat te verdikken. Afgelopen donderdag zijn de eerste Zeister schaats-waaghalzen het natuurijs opgekropen. In de vroege donderdag ochtend stond de 20 jarige Michiel Dekkers al op het ijs op de slot vijver van Zeist. ‘Het is heerlijk om weer echt een rondje op het natuurijs in de vijver te schaatsen. Het was eerst even kijken of het veilig was, maar eenmaal op het ijs was het heerlijk om de zonsopgang te zien.’.

In een artikel van het AD vertelt weerman Wouter van Bernebeek dat het vanaf maandag weer gaat dooien. ‘Dat komt omdat er een zachtere lucht vanuit het zuidwesten onderweg is. Het is alleen nog onzeker of die zachte lucht verder het land in trekt. Het kan goed zijn dat het Noorden van het land ook ná het weekend erg koud blijft. De modellen daarover lopen nog uiteen.’.

Van Bernebeek verwacht dat het natuurijs ondanks het dooien nog wel een tijdje zou blijven liggen. Er is volgens van Bernebeek een flinke ijslaag verschenen en dat heeft volgens hem wel echt een aantal dagen nodig om te verdwijnen. ‘Dat ijs blijft mogelijk zelfs nog langer liggen.’. De schaatsers hoeven zich dus nog geen zorgen te maken,  Zeist heeft voorlopig nog wel voldoende ijs om veilig op te schaatsen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *