Schaatsdrukte in het ‘rustige’ Tienhoven

Schaatsdrukte in het ‘rustige’ Tienhoven

Verkeersregelaar die de schaatsdrukte in de Molenpolder onder controle probeert te houden. Foto: Anne Fleur Manten

STICHTSE VECHT – Er was veel handhaving aanwezig in de molenpolder in Tienhoven afgelopen weekend. In opdracht van de gemeente Stichtse Vecht moesten zij met behulp van verkeersregelaars om de verkeerssituatie te regelen.

Het was zo druk met auto’s van mensen die kwamen schaatsen dat de doorgang werd belemmerd voor omwonenden en hulpverlening. “Als je je auto langs de weg parkeert krijg je een boete”, zegt een aanwezige handhaver van Stichtse Vecht. Op het ijs wordt door de handhaving niet gecontroleerd als het gaat om de samenscholing en de anderhalve meter regel.

De verkeersregelaars regelden vanaf vrijdagochtend het verkeer. Zij waren het hele weekend aanwezig 08:00 tot 19:00 uur. Ze stonden met hekken om e doorgang te blokkeren. Alleen bewoners mochten naar binnen, verder was er ook toegang als je op de fiets kwam. “Wij staan hier in opdracht van de gemeente, we moeten ervoor zorgen dat het ijs en de weg toegankelijk blijft voor hulpverleners”, aldus de handhaver.

Voor hulpverleners en bewoners was op woensdagmiddag de straat ontoegankelijk, omdat de regels toen nog niet waren ingesteld. “De mensen die hier komen schaatsen parkeren de auto midden op de weg, dat kan zo niet”, meent buurtbewoonster Willeke de Haas.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *