Stichtse Vecht bereidt zich voor op de Tweede Kamerverkiezingen

Stichtse Vecht bereidt zich voor op de Tweede Kamerverkiezingen

De stembureau's gaan er anders uit zien dan dat we gewend zijn. Foto: Stock Photo

Stichtse Vecht – De Tweede Kamerverkiezingen zullen dit jaar plaatsvinden op woensdag 17 maart. Nu deze datum steeds dichterbij komt zijn de voorbereidingen in gemeente Stichtse Vecht in volle gang. Rekening houdend met de coronapandemie worden er verschillende maatregelen getroffen om er voor te zorgen dat de verkiezingen veilig verlopen.

Wanneer je besluit je stem uit te brengen in een stemlokaal zijn er regels waar je je aan moet houden. Zo dragen zowel kiezers als stembureauleden een mondkapje en is er ten allen tijden een stembureaulid aanwezig die let op de 1,5 meter afstand tussen de kiezers in het stemlokaal. Ook wordt er gebruik gemaakt van het zogeheten ‘kuchscherm’ waar stembureauleden achter staan, hier laten stemgerechtigde kiezers onder andere hun ID-bewijs zien. Mensen met een kwetsbare gezondheid hebben de mogelijkheid om eerder hun stem uit te brengen. Verder zal dit hetzelfde verlopen als op een normale verkiezingsdag.

Bovendien zijn de voorbereidingen voor het inrichten van een drive-through stembureau ook goed op dreef. Deze zal plaatsvinden op het parkeerterrein van het Van der Valk hotel te Breukelen. Deze plek is uitgekozen door de centrale ligging binnen de gemeente die per auto binnen 20 minuten te bereiken is. Maar er is ook gedacht aan niet-automobilisten, voor hen wordt ook ruimte gemaakt.

Tijdens deze verkiezingen staan inwoners van 70 jaar of ouder in de belangstelling. Zij mogen dit jaar namelijk ook per brief stemmen. Tussen 26 februari en 10 maart ontvangen zij een briefstempakket met bijbehorende uitleg. Anja van Rossen (74) vindt dit een top idee. “Nu hoef ik tenminste niet naar zo’n drukke plek toe, ik vind het toch nog wel riskant en was er liever ook niet heen gegaan. Ik neem liever het zekere voor het onzekere want je weet het maar nooit.”

Meer informatie over de verkiezingen vind je op de website van Stichtse Vecht.

Over de auteur

Amanda Algra

Hallo! Ik ben Amanda Algra en ik ben 18 jaar. Op deze website ben ik van plan u up to date te houden over het nieuws bij u in de buurt. Ik ben erg enthousiast en zal dit met veel plezier gaan doen. Feedback is altijd welkom dus wees niet bang om te reageren! Ik kijk er naar uit! Groetjes Amanda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *