Kinderopvang De Bilt in afwachting van de persconferentie

Kinderopvang De Bilt in afwachting van de persconferentie

DE BILT- De kinderopvang en de basisscholen zijn sinds 8 februari weer helemaal open. De BSO is alleen open voor noodopvang zo ook bij Kinderopvang de Bilt.  Ze zijn erg afhankelijk van het kabinet en zien de situatie somber in. Op 23 februari is er weer een nieuwe persconferentie en de vraag is of de BSO op 1 maart dan weer helemaal opengaat.

 

Vanaf 8 februari zijn de basisscholen en kinderopvang weer open en kunnen kinderen hier weer terecht. De BSO blijft alleen open voor de noodopvang omdat de groepssamenstelling anders is dan op scholen.

De noodopvang bij de BSO is alleen beschikbaar voor kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep en voor kinderen wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.

Ook in de aankomende voorjaarsvakantie zal de BSO-noodopvang bieden voor hun reguliere klanten tijdens hun gebruikelijke openingstijden voor deze vakantieperiode.

Kinderopvang de Bilt heeft 7 vestigingen waar ze BSO bieden. Zij zijn erg afhankelijk van het kabinet en dit is op verschillende punten erg lastig. Volgens rijksoverheid mag éen pedagogisch medewerker 10 tot 12 kinderen opvangen afhankelijk van de leeftijd. Een derde van de kinderen komt nog maar door de noodopvang waardoor lang niet al het personeel nodig is.

De kinderopvang is normaal gesproken al een erg onzekere branche door steeds veranderend overheidsbeleid. Hierdoor is het tekort aan pedagogisch medewerkers hoog. Ook is de BSO niet erg populair om in te werken omdat het vaak maar om een aantal uurtjes werken in de week gaat. Om wel genoeg mensen te hebben huren zij noodgedwongen uitzendkrachten in.

Marian van Wijk personeelsplanner van Kinderopvang De Bilt zegt dat zij het nu, doordat de BSO alleen open is voor noodopvang, makkelijk redt met de medewerkers van de organisatie. Het probleem is alleen dat wanneer het kabinet besluit alles weer helemaal open te doen wij als organisatie mensen nodig hebben van uitzendbureaus. Dit zijn bedrijven die maandenlang geen mensen hoefde te leveren die wij nu ineens moeten benaderen. We vragen diensten die we daarna weer moeten annuleren en dit is voor de uitzendbureaus ook niet fijn.

Op dinsdag 23 februari beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 2 maart nodig zijn. De vraag is of de BSO dan ook weer helemaal opengaat of alleen noodopvang zal bieden. Om hier zo goed mogelijk op voorbereid te zijn proberen ze bij Kinderopvang De Bilt van tevoren al uitzendkrachten in te huren en in te roosteren als back-up wanneer de BSO weer helemaal opengaat. Helaas is dit een dure oplossing en blijft het tekort aan pedagogisch medewerkers voor de gehele branche een hele lastige in deze onzekere tijd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *