Grote brand op de Croeselaan.

Grote brand op de Croeselaan.

Foto: Giorgia Albai

UTRECHT – Bij een woningbrand op de Croeselaan is maandagavond iemand gewond geraakt. Er zijn vijf woningen ontruimd. De vlammen waren zo groot dat het zichtbaar was voor de wijde omgeving. De politie heeft omstanders weg moeten sturen vanwege de avondklok.  

De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Verder zijn er nog tien anderen bewoners geëvacueerd. Volgens de brandweer is de brand op de zolder ontstaat door een dekentje wat op de kachel lag.

‘Eerst hoorde ik sirenes van brandweerwagens door de straat gieren en op een gegeven moment rook ik ook brand’ zegt een buurtbewoner. De brandweer moest flink uitrukken met drie tankautospuiters en twee hoogwerkers. De brand ontstond iets na 21 uur en was rond 22:30 weer onder controle, staat op de website van 112-meldingen.

‘Omdat het na negen uur was mocht ik niet meer de straat op om te gaan kijken. Daarom ben ik samen met mijn huis genoot ons dak opgegaan om vanaf daar te kijken. Ik zag de vlammen boven het huis uitkomen.’ Zegt de buurtbewoner. Toch moest de politie omstanders wegsturen door de coronamaatregel.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *