Toetsen op HBO blijven verzet worden door slechte weeromstandigheden in Doorn

Toetsen op HBO blijven verzet worden door slechte weeromstandigheden in Doorn

Mail die naar de studenten is gestuurd.

Afgelopen week heeft het door heel Nederland gevroren. Op zowel zeven, acht en vijftien februari gaf het KMNI zelfs aan dat het de gehele dag code rood zou zijn voor heel Nederland. Rond deze dagen hadden de leerlingen van de Fashion Business school TMO in Doorn hun herkansingen van hun afgelopen toetsweek. Vanwege het slechte en gevaarlijke weer heeft de school besloten de herkansingen te verplaatsen naar een paar dagen later maar ook op de zaterdagochtend. De leerlingen zijn hier alles behalve blij mee want een school toets maken op zaterdag klinkt vreselijk.

Het is de nachtmerrie voor elke scholier. Naar school moeten op een zaterdag om een toets te maken. De leerlingen waren dan ook niet bepaald blij met de oplossing van de school. Zo zegt leerlinge Charlotte Remmerde: ‘Dit is echt niet fijn, mijn klasgenoten en ik zijn best wel boos. Het is natuurlijk fijn om iets langer te kunnen leren maar om in het weekend een toets te maken is wel echt vervelend. In het weekend wil je gewoon geen school hebben. Wij vinden het natuurlijk wel heel fijn dat de school rekening houdt met het gevaarlijke weer maar wij maken liever zelfs nog een toets op de donderdag avond dan op de zaterdagochtend.’.

In een mailtje dat de school naar de leerlingen heeft gestuurd staat onder andere het volgende: ‘In veel delen van het land is de weersituatie blijkbaar dermate slecht – en zelfs verslechterd – dat wij het onverantwoord vinden om de herkansingen door te laten gaan. Veiligheid staat voorop!’. In de mail wordt verder vermeld dat het verplaatsen van de herkansingen een enorme hoge uitzondering is voor de school. ‘Het is de enige en laatste mogelijkheid om de herkansingen nog tijdig af te kunnen nemen zonder de opstart van het nieuwe semester in de weg te staan.’.

Om het nieuwe semester dus niet later te laten starten in verband met de herkansingen heeft de school besloten om ook op zaterdagochtend een herkansing in te plannen. Hoe wel dit niet fijn is voor de leerlingen is het begrijpelijk dat de school het zo gepland heeft dat de herkansingen tijdig door konden gaan. ‘Veiligheid staat voorop!’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *