Actiedag Zomerschoon gaat niet door

Actiedag Zomerschoon gaat niet door

SOEST – Ieder jaar wordt door de gemeente Soest een actiedag zomerschoon georganiseerd. De actiedag die in het voorjaar plaats zou moeten vinden; is net als afgelopen jaar, in verband met de corona-epidemie afgelast.

Zomerschoon is een actie vanuit de gemeente waarbij bewoners en basisscholen in Soest zich inzetten om het zwerfafval aan te pakken. Door heel het dorp worden verschillende activiteiten aangeboden, zoals een ontbijt in het gemeentehuis. Vele bewoners steken dan ook de handen uit de mouwen om hun steentje bij te dragen aan een schonere buurt. Inwoners mogen zelf bepalen wat ze doen en hoeveel ze doen. Deze actie helpt volgens de gemeente mee aan het plan voor een schoner en duurzamer dorp.

Afgelopen jaar kon de actiedag niet doorgaan in verband met de corona-epidemie. Op vele plekken in Soest zijn alsnog initiatieven bedacht om op kleinere schaal de buurt; coronaproof, op te ruimen en schoon te maken. Eén van de buurten waar een eigen schoonmaak dag is georganiseerd, is het Smitsveen. Buurtbewoners hebben hier alsnog de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfafval op te ruimen.

Nu ook dit jaar de officiële zomerschoon actiedag niet door kan gaan, wordt in deze buurt al een plan bedacht over wat er wel mogelijk is. Sinds de afgelaste actiedag van vorig jaar, zijn er afspraken gemaakt tussen de inwoners van de flats in de buurt, tegenwoordig wordt er ieder kwartaal één dag gepland waarop afval wordt opgeruimd. “Nu er iedere drie maanden een schoonmaak dag gepland staat, houden we de buurt gezamenlijk netter en hoeft niet alles op één dag in het voorjaar opgeruimd te worden. Het plan voor dit voorjaar is nog meer mensen inspireren om mee te doen met de opruim dag.” Zegt één van de initiatiefnemers in de wijk; mevrouw Naarden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *