IJsselstein Live een groot succes

IJsselstein Live een groot succes

IJsselstein – De carnavalseditie van IJsselstein Live in Café Bakkers afgelopen weekend is volgens de organisatie een groot succes geweest. Medeorganisator Monique Bakkers telde tegen 17:30 ruim 4500 mensen tegelijkertijd online en dat alleen op Youtube. Ook buiten IJsselstein is de livestream veel bekeken.

Zo stond het festijn internationaal op de kaart want familie en vrienden van de organisatie keken mee vanuit Zweden, Italië en zelfs de Verenigde Staten en Curaçao. Hoeveel mensen er precies naar de livestream keken is moeilijk te zeggen want die was te volgen via meerdere platformen. Ook bleek uit de Zoomroom (het platform waarbij mensen thuis ook te zien waren voor de organisatie) dat er soms wel zes mensen meekeken vanaf één apparaat.

Dat het een groot succes is geweest was volgens Monique niet alleen te danken aan de kwantiteit, maar ook aan de kwaliteit van de kijkers. Zo was het overgrote deel van de kijkers op Zoom verkleed, werd er bij muziek constant gedanst en waren er zelfs blote billen van één van de kijkers te bewonderen. Dat alles zorgde ondanks de fysieke afstand voor saamhorigheid voelde Monique. ‘Alles was eigenlijk één groot hoogtepunt ondanks de strakke tijdsplanning’.

Die strakke tijdsplanning was ook nodig door alle maatregelen rondom het coronavirus. Zanger Mike Oskam legt uit dat alle artiesten bij binnenkomst netjes een drankje kregen. Ook na de act was er even tijd voor verfrissing om op adem te komen maar de artiesten werden helaas al snel de deur gewezen omdat anders de ruimte te klein was. Zo waren er al een hoop mensen binnen voor de techniek en organisatie. Uitloop was bijna niet mogelijk want er was voor niemand een vergunning of toestemming voor een werknemersverklaring waardoor niemand na 21:00 meer over straat mocht. Vandaar de eindtijd 20:00 zodat daarna de set nog afgebouwd kon worden.

In de ogen van Mike gingen de optredens naar behoren. Ondanks dat sommige artiesten voor het eerst via een livestream hun publiek moesten bereiken was er genoeg interactie. Zo was het barpersoneel aanwezig voor het benodigde dansen en konden de artiesten ook de mensen in de woonkamer zien springen via Zoom. Wel moesten artiesten constant in de camera kijken als ze geen interactie hadden met het barpersoneel wat toch voor onwennigheid kan zorgen. Op de vraag hoe Mike zijn optreden vond gaan had hij maar één antwoord: ‘goed natuurlijk’.

En hoewel voor Monique alles eigenlijk een hoogtepunt was, bleef haar het einde toch het meest bij. ‘Er was nog zoveel vraag naar meer en dan moet je snel stoppen door die avondklok. Dat voelt als een hoogte-en dieptepunt’. Als ze terugkijkt op de organisatie zou ze niks anders gedaan hebben. ‘Alles liep vlekkeloos’. Het enige wat wellicht anders kan in de toekomst is de sponsoring. Want hoewel er lootjes werden verkocht hebben de organisatoren zelf de rest bij moeten leggen zonder dat er geld in ontvangst genomen kon worden. Al hoopt toch iedereen van de organisatie dat er geen 2e keer komt en dat er gewoon polonaise gelopen kan worden in Café Bakkers.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *