Horecaondernemers Veenendaal: ‘’ We zijn er klaar voor!’’

Horecaondernemers Veenendaal: ‘’ We zijn er klaar voor!’’

Borden uit protest

VEENENDAAL-Een koud biertje bestellen op het terras werd gisterenmiddag bijna werkelijkheid. De horecaondernemers in Veenendaal gingen namelijk open! Vanuit Koninklijke Horeca Nederland was een actie opgezet om aandacht te vragen voor de nijpende situatie in de branche. Door het klaar te zetten van de terrassen lieten de ondernemers zien dat ze er klaar voor zijn. Het begin is er, nu nog open!

Het mooie weer is weer in aantocht en dat kriebelt, mensen willen naar buiten. Robert Nagel eigenaar van Roberts Pub: ‘’Mensen zoeken hoe dan ook de buitenlucht op alleen is het zo dat in parken en stranden de 1,5 meter niet wordt gehandhaafd’’. Vorig jaar heeft de horeca duizenden euro’s besteed aan het veilig maken van de terrassen Nagel denkt ook open te kunnen’’ Als je kijkt naar mijn terras zie je dat over alles is nagedacht van spatschermen tot het vragen naar gezondheidsklachten. Daarom voelt het als een dolk in de rug dat wij zelfs met deze voorzorgsmaatregelen niet open mogen.’’

Koekhappen

De horecaondernemers hebben een goede band met de gemeente, politie en handhavers en zijn niet van plan deze te breken. Nagel’’ de gemeente die steunt ons en waardeert deze actie. Vooral ook als je kijkt naar vorig jaar toen we ons terras mochten uitbreiden. Zij zien ook de noodzaak van het probleem in’’. De persconferentie van acht maart is niet ver weg, waarom is er dan niet gewacht? Bij veel ondernemers staat het water aan de lippen zo ook bij Roberts Pub’’ We leven als ondernemer al van persconferentie tot persconferentie. Het is net koekhappen als je denkt dat je het hebt is het weer mis.’’

”De gemeente steunt en waardeert onze actie”

Gezellige sfeer

Ondanks dat de mensen niks mochten drinken op het terras leek het weer ouderwets gezellig. De eigenaar van Skeutje bij, had het kabinet op zijn terras plaats laten nemen en op ieder restaurant hing een bord met ‘’Binnenkort te huur, makelaars bedrijf Rutte en de Jong’’. Omwonenden vonden het een prachtige actie’’ We wonen hier boven en op deze manier wordt het weer gezellig in de straat, het is goed voor de moraal van de mens.’’ Ook andere Veenendaals kunnen niet wachten’’ iedereen verlangt naar een middag op het terras!.”

Puntje aan de horizon

Voor de horecaondernemers is het belangrijk dat er een doel komt om naar toe te werken. Koen Soeterik eigenaar van Zeldzaam ‘’ We kunnen niet zomaar open. We hebben de voorraad niet maar ook niet de personele bezetting. Je kan geen mensen aannemen zonder een concrete datum.’’ Volgens de ondernemers geeft duidelijkheid rust. De positiviteit groeit ook bij zo’n actie, restauranteigenaren worden al gebeld voor het reserveren. Soeterik’’ Het is onze passie en vakmanschap en als we kunnen draaien, dan gaan we!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *