COLUMN: Tijd om op te lazeren

COLUMN: Tijd om op te lazeren

Of prinses Alexia het na de zomer naar haar zin zal hebben op haar nieuwe elitaire kostkasteel in Wales? Vast en zeker. Daar kan ze lekker blijven TikTokken zonder dat er commentaar geleverd wordt vanuit het Nederlandse volk.

Wat mij betreft mag ze ruilen met Navalny, die de komende twee jaar wordt opgesloten in een strafkamp omdat hij de regering tegenspreekt. Misschien dat ze dan kruipend terugkomt, maar wel met wales-kracht. Dan kan ze daarmee aan haar forse-vorst-vader uitleggen dat het zo niet langer kan. Dat we in 2021 leven en dat een nutteloze functie als die van het koningshuis per direct moet ophouden te bestaan. Dat we in een wereldwijde crisis zitten, waardoor alles toch al anders zal zijn. Dat het maar eens tijd werd het stokje niet verder over te dragen. Wie houden we nog voor de gek?

En maar pruilen dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, dat ze ons begrijpen, betrokken zijn. Het enige schuitje dat zij kennen is de peperdure speedboot van 2 miljoen, die wij betalen en waar zij mee varen. Waar ze in Griekenland doodleuk in alle rust mee kunnen ronddobberen. Dan teruggefloten worden en met een zielig kijkende Maxima naast je, pruilen dat het je spijt en op eigen besluit bent teruggevlogen.

Zou de koninklijke familie trots op zichzelf zijn? Op alle Oranje-regelingen, fiscale vrijstellingen en eindeloze toeslagen die ze van het volk toegeworpen krijgt. Het enige wat ze ervoor hebben moeten doen is geboren worden – onder de indruk ben ik niet – dat kan ik ook wel. Wat je vervolgens moet doen is het 18 jaar volhouden niet dood te gaan. Beloning? 1,6 miljoen euro zakgeld per jaar binnen hengelen en lid worden van de Raad van State waar je toch niks te zeggen hebt. Lazer toch op.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *