Paasdrukte bij chocolaterie Zuccotto

Paasdrukte bij chocolaterie Zuccotto

Drukte bij de chocolaterie. Foto: Giorgia Albai

IJSSELSTEIN – Een paasstol, gevulde eieren en natuurlijk de paaseitjes horen allemaal bij Pasen. De chocolade eitjes worden steeds specialer. Wat eerst altijd wit, melk of puur was, wordt nu steeds vaker gecombineerd met hazelnoot, karamel, praline, kokos en nog veel meer.  Er wordt door veel mensen een aantal dagen ervoor Paasinkopen gedaan. Het is druk in het stadje van IJsselstein. Zo ook bij chocolaterie Zuccotto.

 Vanochtend om negen uur, de zaterdag voor Pasen, was de IJsselsteinse onderneming al klaar om mensen nog voor de Paasdagen te ontvangen. In een Instagram post laat de chocolaterie weten dat ze dit jaar 66.420 chocoladepaaseitjes heeft gemaakt. Dat is bijna achthonderd kilo aan paaseitjes. Speciaal voor Pasen heeft de chocolaterie dit jaar een ‘eggsclusive’ serie paaseitjes gemaakt in hun atelier. RoyalAdvocaat, Oreo-lemoncheesecake en Baileys salted caramel zijn de smaken. Ook het paaseitje peer-Bastogne is nieuw in het assortiment.

Als je de stad in loopt is de drukte bij Zuccotto al zichtbaar. Mensen staan netjes in de rij en houden anderhalve meter afstand. ‘Wat een drukte, hè?’, zegt één van de wachtende. ‘In heel de stad is het druk, iedereen doet denk ik de laatste paasinkopen’, reageert een vrouw die ook in de rij staat. Op de deur hangt een poster met de coronamaatregelen, waarop staat dat er maximaal vier klanten in de winkel mogen, je bij de ingang je handen moet desinfecteren, een mondkapje dragen verplicht is en je elkaar de ruimte moet geven.

Opvallend is dat de ingang ook de uitgang is, want dit zorgt zo af en toe voor een ongemakkelijke situatie. Mensen die elkaar de ruimte willen geven, maar toch samen door een deur willen. Toch verloopt het verder soepel. Als je eenmaal binnen bent, wordt er met tape op de grond aangegeven waar je als klant moet gaan staan om zo de anderhalve meter afstand te waarborgen.

Het assortiment bestaat uit ontzettend veel verschillende paaschocolaatjes. Met aan de rechterkant een wand gevuld met allemaal lekkers. Van een enorme paashaas tot leuke kleine haasjes. Ook worden er chocoladepaasmandjes met paaseitjes verkocht. De ‘eggclusive’ serie is zo hard gegaan, dat je ze niet meer kan bestellen aan de kassa. Aan de linkerkant van de winkel in de vitrine, staan in grote kommen de verschillende paaseitjes. Ook bevindt zich daar de kassa, waar twee medewerksters achter staan.

Al deze kunst van chocolade wordt achter in het pand gemaakt in het atelier. Vanuit de winkel kan je ook goed zien wat daar allemaal gebeurt. Er staan koelkasten waar de chocolade in wordt bewaard en er staan machines waar de chocolade wordt gemaakt. Peter van der Griend, eigenaar van Zuccotto, kan in zijn atelier al zijn creativiteit kwijt.

Een meneer die aan de balie zijn paaseitjes aan het uitzoeken is, vraagt aan de mevrouw die zijn uitgekozen paaseitjes in een plasticzakje doet: ‘het is zeker lekker druk vandaag?’. De medewerkster zegt: ‘Er staat al de hele dag een rij.’ Ze weegt het zakjes met de eitjes: ‘dat wordt dan negen euro vijfennegentig alstublieft’. De man betaalt met pin en loopt door de deur weer naar buiten. ‘Tot ziens en fijne Pasen!’ 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *