In alle rust shoppen op afspraak in de Bijenkorf Utrecht

In alle rust shoppen op afspraak in de Bijenkorf Utrecht

Utrecht- Sinds maandag mag het warenhuis de Bijenkorf in Utrecht open voor winkelen op afspraak, er mogen 50 personen per shift toegelaten worden in de winkel. In een shift kan je drie kwartier winkelen. Je kan online één shift boeken per dag in de Bijenkorf in Utrecht, wat bestaat uit drie verdiepingen. Het restaurant gedeelte van de Bijenkorf is wel nog steeds gesloten. Ze zijn niet open voor afhaal. Het patisserie gedeelte is wel geopend voor afhaal. Het zit gedeelte is gesloten.

‘Een historisch moment, zo voelt het een beetje’ zegt een klant in de rij om naar binnen te gaan bij de Bijenkorf Utrecht na dat ze haar naam en bevestiging e-mail heeft laten zien. ‘Ik hoop snel dat alles weer normaal is hoor, ik vind dit eigenlijk maar niks. Het is al mijn tweede winkel waar ik heen ga.’ Om precies vier uur gaan de deuren open en stormen van twee kanten alle winkelbezoekers naar binnen. Een enkeling maakt gebruik van het handen desinfecteerspul.

Op de damesafdeling voor de schoenen is het “gezellig druk”. Een klant wringt haar voet in een te kleine schoen, terwijl de verkoper snel naar achter loopt om een groter paar te halen. Dat vindt ook winkelbezoekster Patricia. ‘Heerlijk vind ik het om weer in een winkel te zijn met mensen om je heen.’ zegt Patricia vrolijk. ‘Ik had verwacht dat ik de hele tijd een verkoopster in mijn nek zou hebben, maar dat valt me reuze mee. Ik vind het heerlijk lekker rustig in de winkel, het voelt als een dinsdag ochtend.’

Op alle afdelingen staan, zoals je dat gewend bent van de bijenkorf, veel verkoopsters en verkopers om je te helpen. Bij de dameskleding is het rustig, de verkoopsters van de damesafdeling kleding kijken wat voor zich uit en proberen zich nuttig te maken. Het ziet er rustig en saai uit. Dat vindt de verkoopster van de Scotch and Soda jammer. ‘Het werken in de winkel met shoppen op afspraak valt me heel erg tegen, het is super rustig’ zegt de verkoopster van de scotch damesafdeling teleurgesteld. ‘Normaal als er in de winkel honderdvijftig klanten zouden zijn is het rustig, nu zijn er vijftig. Moet je nagaan hoe rustig het nu is.’ Legt een verkoopster van Repeat uit. ‘De meeste klanten komen gericht shoppen dus ze komen en gaan meteen weer weg.’ aldus de verkoopster van Scotch and Soda.

Om tien minuten over half vijf wordt er in de hele winkel omgeroepen dat over vijf minuten de shift voorbij is voor iedereen. De winkelbezoeker worden verzocht om hun bezoek af te ronden en zo nodig naar de kassa te gaan. ‘Zo gek leeg was het opeens, het lijkt wel sluitingstijd maar het is nog geen eens vijf uur.’ zegt een winkelbezoekster een beetje verbaast. ‘Normaal in de stad op donderdag is het tot negen uur winkelfeest.’ aldus de winkelbezoekster. ‘Ik durfde niet met legen handen naar huis te gaan dus heb maar wat lekkers gekocht bij de banketafdeling.” zegt een andere winkelbezoekster lachend.

Ondanks dat de winkels open zijn voor click en collect en shoppen op afspraak is het heel rustig voor een donderdag middag in Utrecht.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *