Iedereen wil weer spontaan naar de winkel kunnen

Iedereen wil weer spontaan naar de winkel kunnen

Kringloop de Arm Hoograven | Foto: Wolter Kok

UTRECHT – Na de versoepelingen van vorige maand is er weinig veranderd voor de winkels in de winkelstraat. Het blijft leeg en de spontaniteit is weg. Voor Kringloop de Arm Hoograven is het lastig om elke keer steeds mensen weg te sturen die geen afspraak hebben.  

Dit moest de oplossing zijn voor de ondernemers, winkelen op afspraak. Via de site van de winkel of over de telefoon kan je een afspraak maken om te komen winkelen in een tijdslot. Mits dit vier uur van tevoren is gepland op de twee manieren. Dit is in Maart geïntroduceerd bij de persconferentie door Mark Rutte.

Echter is dit niet zo het geval verteld een medewerker van Kringloop de Arm. ‘Het is lastig om heel het systeem te gebruiken en om de mensen elke keer te checken op een afspraak, vaak glipt er nog iemand tussendoor. Ook proberen mensen alsnog langs te komen zonder een afspraak te hebben om te proberen binnen te komen. Dan moeten wij ze toch verwijzen op de regels van de overheid, minimaal vier uur van tevoren de afspraak maken. Door deze regels missen wij toch de spontaniteit van de mensen die langs onze winkel lopen toch wat nodig hebben. Wij zien toch wel dat er veel minder mensen gedurende de dag bij ons komen. Dit komt omdat mensen het vergeten dat ze een afspraak nodig hebben en niet zomaar langs mogen komen.

Ook krijgen wij vaak de feedback dat drie kwartier toch echt veel te weinig is om een goed rondje te lopen door de winkel. Soms als het niet druk is in het volgende tijdslot laten wij mensen rustig hun winkelafspraak afmaken, zeker als ze aan kleding aan het passen zijn sturen wij ze niet direct het pand uit. Wel merken wij dat klanten die toch langskomen met en afspraak over het algemeen meer besteden in de winkel dan hiervoor. Dit komt volgens ons door de afspraken, mensen voelen zich toch meer verplicht om wat te kopen dan hiervoor.

Voor de kringloop is dit voor nu nog wel uit te houden. Het is fijn dat wij weer mensen mogen ontvangen in de winkel. Wij hebben een lange tijd hier niemand over de vloer mogen ontvangen en er is nu genoeg om uit te kiezen. Wel hoopt de kringloop dat dit systeem binnenkort weg mag en zij vrij mensen mogen ontvangen in de winkel. Hoe fijn gaat het zijn als wij binnenkort gewoon weer mensen mogen ontvangen zonder de extra rompslomp van lijstjes en tijdvakken. Mensen zijn toe aan de vrijheid om weer normaal te kunnen winkelen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *