Woningruil tussen Bo-ex en SSH

Woningruil tussen Bo-ex en SSH

Bo-ex huizen die naar de SSH gaan | Foto: Wolter Kok

UTRECHT – De komende tijd gaat er wat veranderen voor studenten en andere huurders van sociale woningen in Utrecht. Op veel sociale studentenhuizen in Utrecht komen binnenkort een SSH bordje te hangen.

Bo-ex gaat in de komende periode langzaam huizen overdragen naar de SSH en andersom. Het gaat over 500 zelfstandige woningen en studentekamer die vanuit Bo-ex en 375 zelfstandige woningen van de SSH.

Bo-ex gaf aan dat dit al een plan is die lang op de plank ligt; ‘Wij zijn geen corporatie die zich richt op studenten en hebben daar minder binding mee. Deze afspraken met SSH zijn voor ons een uitkomst. Op deze kunnen wij ons beter richten op onze eigen specialiteiten en elkaar helpen aan de huisvesting.’

Ook zijn zij blij dat het plan goed is gevallen bij de verhuurders. Hier en daar hebben zij wel tegengas gekregen over woningen die eigenlijk bestempeld zijn als studentenhuizen maar werkende huurders wonnen. In Lunetten is er een commissie opgestart van deze bewoners om de ruil tegen te gaan. Dit heeft echter niet veel opgeleverd en de huizen gaan alsnog over naar SSH. Zo lang in een ‘studentenhuis’ wonen eigenlijk niet de bedoelding, er is al zo’n nood van studenten kamers in Utrecht. Via de SSH willen ze beter gaan kijken naar de doorstroom in deze huizen. Over het algemeen is de uitkomst van de bewonerscommissies en woonbesturen positief. Dit geeft Bo-ex ook een goed gevoel als de huizen de komende tijd worden overgedragen aan beide partijen. Echter zal de gewone huurder hier vrij weinig van merken. De huurcontracten blijven hetzelfde en zullen worden overgenomen zonder wijzigingen.

Doordat het veel administratie met zich mee gaat brengen denkt Bo-ex medio juni 2021 klaar te zijn met de transitie. Rond die tijd krijgen de bewoners van de huidige Bo-ex woningen er echt pas wat van te merken. Dit gaat dan vooral over waar en hoe ze de huur moeten gaan overmaken en als er wat fout is met de woningen waar ze moeten zijn.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *