Jongerenoverlast rond winkelcentrum Bisonspoor in Maarssenbroek

Jongerenoverlast rond winkelcentrum Bisonspoor in Maarssenbroek

Bij en rondom winkelcentrum Bisonspoor veroorzaken jongeren overlast. Foto: Amanda Algra

MAARSSENBROEK – Bewoners van Maarssenbroek kennen het maar al te goed: de (hang)jongeren die overlast veroorzaken in de wijk Bisonspoor. Wanneer inwoners boodschappen willen doen bij het winkelcentrum kunnen zij hier last van hebben. Zeker sinds het begin van de coronamaatregelen is er sprake van een toenemende mate.

“Het algemeen beeld van jongerenoverlast in heel Stichtse Vecht lijkt op dit moment mee te vallen. We zitten nog steeds in coronatijd en belangrijke variabele in jongerenoverlast is het gegeven dat er voor jongeren relatief weinig te doen is en volwassenen veel thuis werken”, aldus de gemeente Stichtse Vecht tegen RTV Stichtse Vecht. De coronamaatregelen lijken dus een grote rol te spelen. De gemeente zegt er wel wat aan te gaan doen. Jongerenwerk, handhavers en politie richtten zich op de jongeren. Zo worden er onder andere ouders van de jonge overlastveroorzakers aangeschreven.

Hedey Hillebrandt, inwoner van Maarssenbroek, vindt dat de gemeente het anders aan moet pakken in deze tijd: “Ik krijg de indruk dat de gemeente de geluidshinder van jongeren bagatalliseert door het toe te schrijven aan de gevolgen van corona. Maar ook jongeren hebben zich te houden aan de anderhalve meter afstand. Ik snap best dat jongeren behoefte hebben om met elkaar te zijn maar zorg dan voor een plek waar dat veilig en verantwoord kan.”

Over de auteur

Amanda Algra

Hallo! Ik ben Amanda Algra en ik ben 18 jaar. Op deze website ben ik van plan u up to date te houden over het nieuws bij u in de buurt. Ik ben erg enthousiast en zal dit met veel plezier gaan doen. Feedback is altijd welkom dus wees niet bang om te reageren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *