Is de nieuwe netflix original romkom “Just Say Yes” de moeite waard

Is de nieuwe netflix original romkom “Just Say Yes” de moeite waard

Het beginscherm van Netflix afgelopen week. Gemaakt door Anne Fleur

De door Appie Boudellah en Aram van de Rest geregisseerde romantische komedie en Nederlandse Netflix original  Just Say Yes, verscheen twee april op Netflix. Door de huidige corona maatregelen wordt je verplicht op veel binnen te zitten. Daarom zou je denken dat deze film op het perfecte moment komt. Hij staat vandaag, vijf dagen later op nummer twee van de nederlandse top tien. Hij wordt dus zeker goed bekeken. Maar hoe veel sterren verdient deze film nou eigelijk? Ik heb 97 minuten lang naar deze film gekeken en kan zeggen dat ik hem niemand aanraad als je een goede film wilt zien.

In de film Just Say wordt Lotte, gespeeld door Yolante Cabau, op een hele gênante manier gedumpt door haar verloofde op live tv. Haar bedrijf maakt graag gebruik van haar sullige imago. Je leest het goed deze filmmakers hebben de prachtige Yolante kunnen neerzetten als sulletje, als lozer. Haar egocentrische zus Estelle gaat wel trouwen en vraagt Lotte om de bruiloft te plannen, precies op dezelfde manier als hoe Lotte haar bruiloft had bedacht, wat ach die gaat toch niet meer door.

De missie van Lotte wordt nu om haar ex-verloofde opnieuw te veroveren. Ze krijgt hulp van haar knappe collega Chris, gespeeld door Jim Bakkum. Chris geeft haar een make over. Het is niet heel onopvallende vanaf het begin dat Lotte en Chris gevoelens voor elkaar gaan krijgen. Want zodra Lotte de make over heeft gehad valt haar ex zijn mond open en wilt hij weer met haar afspreken. Jim Bakkum speelt zijn standaardrol, de knappe gewilde man. Dat Jim Bakkum meestal van dit soort rollen speelt zie je in bijvoorbeeld de films: Onze Jongens en Rokjesdag. Die de ex van Lotte jaloers maakt en die Lotte knapper maakt. De film is vermakelijk, maar zeker niet spannend of enigszins logisch. Want Lotte (Yolante) is al prachtig dus het is raar dat de film doet blijken dat je alleen met een kort rokje en heel veel make up de man van je dromen voor je kan winnen.

De Film Just Say Yes deed me denken aan een andere film waar Jim Bakkum in speelt. De film Cassenova’s. hierin is Jim het sulletje wat een Glow up krijgt.

De film Just Say Yes krijgt van mij twee punt vijf sterren omdat het wel een grappige feel good romantische film is. Hij heeft me alleen wel op bepaalde vlakken teleurgesteld.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *