Een kijkje op één van de testevenementen

Een kijkje op één van de testevenementen

Een kijkje in de Ziggo Dome tijdens het evenement. Foto: Marin van den Berg

Vanaf deze maand gaan er honderden evenementen en activiteiten plaatsvinden, de zogeheten testevenementen. Zo kan je binnenkort naar onder andere voetbalwedstrijden, yogalessen, theatervoorstellingen en concerten. Om hier naar binnen te komen moet je negatief getest zijn. Marin van den Berg is al naar zo’n evenement geweest; het ‘Back To Live Dance Event’ in de Ziggo Dome op 6 maart 2021. Dit werd georganiseerd door Fieldlab evenementen en was binnen twintig minuten uitverkocht met 180.000 aanmeldingen. 

Hoe ben je op het idee gekomen om hierheen te gaan?

Dat is een bijzonder verhaal. Een vriend had zich opgegeven voor kaarten en vroeg of ik beschikbaar was. Hij zei dat hij voor volgende week zaterdag (6 maart) twee kaarten had en vroeg of ik mee wilde. En ik wilde zeker mee, ik ben erbij! Helaas had die vriend last minute koorts en ook al had hij geen corona mocht hij niet naar binnen. Toen twijfelde ik of ik moest gaan maar mijn omgeving zei “doen!” en ben ik zelf gegaan.

Hoe werd het geregeld?

Alles is gecommuniceerd via een app die ‘Close’ heet. Je moest je hier aanmelden, hierdoor was het heel persoonlijk en niet overdraagbaar. Hierin kreeg je steeds te horen wat je moest doen op welk moment. Ook kon je hier vragen stellen, dit ging de hele tijd via deze app.

En hoe zat het eigenlijk met het testen?

Ze hadden speciaal voor het Fieldlab Event vier verschillende testlocaties in Nederland. Bij één van deze locaties moest je je laten testen op donderdagmiddag 4 maart, vlak vóór het event. Hier moest je je naam opgeven en kreeg je een buisje mee waarmee je naar de testlocatie toe kon. Nog voor het event kreeg je de uitslag van de test en vervolgens moest je eenmaal daar aangekomen je negatieve uitslag in de app tonen. Ook werd je temperatuur nog opgenomen en als je dan geen koorts had mocht je naar binnen. De week erna, wederom op donderdag, moest je je weer laten testen.

Was je niet bang om tóch besmet te raken?

Nee, totaal niet! Ook in de app kreeg ik de vraag of ik me veilig voelde en dat had ik absoluut. Je bent ervan overtuigd dat iedereen die binnen is koortsvrij is en een negatieve test heeft overlegd. Dus ik voelde me daar heel zeker over. Eigenlijk moesten we ook een mondkapje op maar na een halfuur waren ze zo goed als helemaal weg, hier werd niet op gecontroleerd. Fieldlab heeft later ook aangegeven dat dit precies de bedoeling was, ze wilden weten hoe mensen met die restricties om zouden gaan met muziek en een drankje. Maar het niet dragen van een mondkapje deed niet af aan hoe je je erbij voelde.

En eigenlijk de belangrijkste vraag, hoe was het? Was het niet enorm wennen?

Tussen jou en mij, het was niet mijn muziek. Ik houd wel echt van house of dance muziek maar ik vond het vooral heel belangrijk om erbij aanwezig te zijn. En de sfeer, ja iedereen was hartstikke blij dat ze eindelijk in de Ziggo Dome stonden bij een concert met meerdere artiesten. Ja het was gewoon hartstikke cool. In het begin was het wel wennen om weer dicht op elkaar te staan maar het went snel hoor! Op een gegeven moment is iedereen in de feeststemming en dan ga je daar in mee.

Zou je het nog een keer doen?

Ja, absoluut. Voor mij is het ook voor een groot deel dat ik het voor de society wil. Ik wil voor vooral ook voor de jeugd dat het gewoon zo snel mogelijk weer open gaat. Ik zou het ook anderen absoluut aanraden. Ze hebben later ook testen gedaan bij bijvoorbeeld het terrein van Lowlands en mensen gaan helemaal los. Iedereen is hier enorm aan toe.

Denk je dat dit een goede oplossing is voor de toekomst?

In de coronatijd wel. Niemand voelde zich daar vreemd, het was eigenlijk gewoon zoals vanouds. En als je gewoon een negatieve test kan overleggen en je koorts opgemeten wordt dan heb je echt een zeker gevoel.

Over de auteur

Amanda Algra

Hallo! Ik ben Amanda Algra en ik ben 18 jaar. Op deze website ben ik van plan u up to date te houden over het nieuws bij u in de buurt. Ik ben erg enthousiast en zal dit met veel plezier gaan doen. Feedback is altijd welkom dus wees niet bang om te reageren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *