Interview: Dina Toorop over haar corona vaccinatie

Interview: Dina Toorop over haar corona vaccinatie

Dina Toorop

Dina Toorop-Kumeang is een 81 jarige alleenstaande weduwe vrouw woonachtig in Zeist die op woensdag 7 april 2021 haar tweede corona vaccin heeft ontvangen. Verslaggever Brandon Toorop praat met haar over de vaccinatie in dit interview.

 

Wanneer heeft u uw vaccinatie uitnodiging gekregen?

Op vrijdag 12 februari 2021 heb ik een brief van het RIVM ontvangen dat ik een afspraak kon maken om gevaccineerd te worden. Dit kon ik telefonisch of online doen. Omdat ik beide mogelijkheden niet zelf kan doen heeft mijn kleindochter de afspraak voor mij gemaakt. Mijn kleindochter heeft vervolgens telefonisch een afspraak gemaakt om een datum vast te stellen. De bereikbaarheid van het telefoonnummer was heel slecht want de verbinding werd meerdere keren verbroken na al een lange tijd in de wacht te hebben gestaan. Uiteindelijk is het wel gelukt na 20 minuten te wachten. De dame aan de lijn was heel aardig en behulpzaam.

 

Welke data zijn er uitgekozen voor de vaccinatie?

De eerste afspraak kon al na 2,5 week gemaakt worden dus dat was gelukkig wel erg snel. Op 3 maart kreeg ik de eerste prik en daarna moesten er vijf weken tussen zitten met het prikken. De laatste prik heb ik dan ook vandaag op 7 april gekregen.

 

Was u er meteen van overtuigd dat u het vaccin zou nemen?

Ja zeker ik wist direct dat ik een vaccinatie wilde. In december twijfelde ik nog want iedereen zegt wat anders. Mijn buurvrouw zei dat het gevaarlijk was en dat het niet zou helpen, maar mijn kleinkinderen zeiden dat het veilig was dus ik had zo mijn twijfels. Toen ik de uitnodiging kreeg wist ik wel direct dat ik het vaccin zou nemen want ik wilde beter beschermd zijn en ondertussen ben ik blij dat ik er vanaf ben. Mijn kleinkinderen hebben al een jaar lang heel voorzichtig moeten doen door anderhalve meter afstand te houden en steeds mocht ik niet met ze knuffelen. Nu is dat gelukkig voorbij want ik kan er niet meer zo ziek van worden want daar waren ze wel erg bang voor die kleinkinderen van mij.

 

Hoe ging het op de priklocatie er aan toe?

Ik had eerst verwacht dat het er heel druk zou zijn. Ik moest om 11 uur ochtends bij de Jaarbeurs in Utrecht zijn. Mijn kleindochter heeft mij daar naartoe gebracht en is ook mee naar binnen gegaan. Eenmaal binnen kon ik direct doorlopen met mijn mondkapje om en moest ik mijzelf identificeren bij een mevrouw die in een hokje zat met een spatscherm. Er werd ook gevraagd of ik klachten had en allergische reacties maar dat heb ik allemaal niet dus toen mocht ik weer doorlopen. Toen moest ik naar een hokje lopen met een groen licht want met een rood licht was bezet. Toen ik op de stoel zat werd er weer gevraagd of ik klachten had en daarna kreeg ik de prik in mijn linkerarm. Na de prik moest ik nog een kwartier wachten in een wachtkamer om te zien of ik een heftige reactie had op de prik. Er zijn soms mensen flauw gevallen of kregen snel koorts maar ik had nergens last van dus daarna mocht ik gaan. De tweede keer ging het precies hetzelfde al was het vandaag wel een stuk drukker dan bij de eerste prik.

 

Heeft u na afloop van de vaccinatie nog ergens last van gehad?

Nee ik heb nergens last van gehad. Ik heb zelfs geen spierpijn gehad wat ik normaal wel heb bij de griepprik of bij bloedprikken. Dit was voor mij dus een hele makkelijke prik.

 

Bent u blij dat u nu alle vaccinaties heeft ontvangen?

Ja ik ben zeer blij dat ik nu alle vaccinaties heb ontvangen. In het begin van de quarantaine was ik wel erg bang voor het virus en al die tijd hebben mijn kinderen en kleinkinderen boodschappen voor mij gedaan en de eerste maanden hebben ze de boodschappen buiten voor de deur gezet. Wanneer ze langskwamen moesten ze altijd op afstand letten en ik ben heel blij dat dat weer voorbij is voor mij. Ik blijf wel nog voorzichtig want ik wil niet andere mensen kunnen besmetten maar de eerste knuffels met mijn kleinkinderen heb ik al gedaan. Dat was heel fijn om weer te doen en ook wel een beetje emotioneel. Nu heb ik ook een vaccinatie bewijs gekregen dus dat is ook handig om te hebben voor de vakantie die ik graag wil gaan doen samen met mijn kleindochter.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *