Livestreamen totdat de timer op 0 staat

Livestreamen totdat de timer op 0 staat

Een screenshot uit de livestream van Serpentgameplay

De timer loopt met 30 minuten op. ‘’Bedankt voor de 15 giftsubs Markieboy69!’’, zegt livestreamer Rick Broers. Beter bekend als ‘Serpentgameplay’. Hij is al een week lang onafgebroken aan het livestreamen op het streamingplatform ‘Twitch’. Broers is bezig met een zogenaamde ‘Subathon’. Iedereen kan gratis meekijken.

 Bij een subathon mag de livestreamer pas stoppen met streamen als de timer op 0 staat, maar mensen kunnen deze timer laten oplopen. Dit kan door te abonneren. Bij elke abonnee/sub worden er twee minuten bij de timer opgeteld. Dit idee heeft hij overgenomen van de Amerikaanse livestreamer ‘Ludwig’. Ludwig deed de afgelopen weken ook zo’n subathon.

Live naar de supermarkt

Broers streamt veel vanaf zijn kamer, maar hij streamt ook als hij op pad gaat. Bijvoorbeeld als hij boodschappen doet. Broers pakt zijn streamtas met camera en speaker. Zijn avonturen op straat kan hij hiermee live uitzenden.

‘’We gaan vanavond een pizza calzone maken en eten’’ zegt Rick. Samen met zijn vriend Siebe is hij ingrediënten aan het kopen in de Albert Heijn. Dit gaat alleen op een nogal ongemakkelijke manier. Er wordt namelijk geld gedoneerd. Bij deze donaties zitten spraakberichtjes van de kijkers. Deze berichten worden hardop afgespeeld in de supermarkt. ‘’Anale seks zijn seksuele handelingen met de anus en het rectum’’, klinkt er uit de speaker. Een kijker vond het leuk om de Wikipedia-pagina van anale seks hardop af te laten spelen in de supermarkt. Twee medewerkers komen bij de zelfscankassa kijken wat Broers allemaal aan het doen is.

vermakelijk

Rick vermaakt veel mensen met zijn stream. Zo ook Pien Nieman (18) uit Amersfoort.

‘’de streams van Rick zijn erg afwisselend. In de ochtend doet hij bijvoorbeeld ‘Nederland Beweegt’ en later streamt hij terwijl hij aan het douchen is’’. Ook vindt Pien de interactie met de andere kijkers erg leuk. ‘’Er is een chatfunctie bij de livestream. Tussen de kijkers ontstaan er interessante discussies over bijvoorbeeld het coronavaccin of het feminisme’’. Door de huidige situatie rondom corona zit Pien ook veel thuis. Deze stream zorgt voor afleiding. ‘’Het is fijn dat iemand soms live op je reageert als je een bericht in de chat stuurt.’’ Zo voel ik mij minder alleen deze tijden.’’

De subathon is niet onopgemerkt gebleven. Zo kwam ook het NOS-jeugdjournaal langs om een item hierover te maken. Uiteraard streamt Broers dit ook.

‘’Ik hoor ze! Dan glijd ik ze naar binnen’’ zegt Rick. Hij verlaat de kamer en loopt naar de voordeur om de verslaggeefster en cameraman naar binnen te laten. Normaliter doet en zegt Broers alles wat hij wil achter zijn eigen camera’s, maar tijdens dit interview oogt hij tamelijk ongemakkelijk. De interviewster vraagt wanneer Rick moeite heeft met de stream. ‘’Dat zijn wel echt de momenten dat ik moe ben. Ik merk dat ik toch wel minder slaap. Mensen proberen je namelijk vaak wakker te maken en uit je bed te krijgen.’’

Lekker verdienen.

Rick krijgt voor elke abonnee geld. ‘’Ik denk dat je met deze subathon aan 10 duizend euro kan denken’’. Zegt Broers lachend. De vrouw van het jeugdjournaal vraagt hierop wat hij van plan is met dit geld. ‘’Mijn moeder wil al heel lang een caravan kopen. Dus misschien gaat wat geld van deze subathon daar naartoe’’. Zegt Rick met een trotse glimlach op zijn gezicht.

De subathon is op dit moment nog steeds bezig! Wil je deze graag zien? Ga dan naar www.twitch.tv/serpentgameplay. Wel heeft Rick een maximale einddatum vastgesteld. Op vrijdag 23 april stopt de subathon.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *