BC Utrecht Cangeroes speelt tweede play-off wedstrijd in Lunetten

BC Utrecht Cangeroes speelt tweede play-off wedstrijd in Lunetten

De livestream van de play-off wedstrijd. Foto: schermafbeelding livestream.

UTRECHT – De play-offs om het landskampioenschap van de eredivisie vrouwenbasketbal, zijn afgelopen dinsdag van start gegaan. BC Utrecht Cangeroes, de ploeg uit Lunetten, treft Binnenland het team uit Barendrecht. De eerste wedstrijd in Barendrecht werd nipt gewonnen door het thuisteam (72-62). Vanavond staat de tweede wedstrijd uit de best-of-three op de planning. De game in Lunetten is te volgen via een livestream die wordt uitgezonden via het YouTube-kanaal van BC Utrecht Cangeroes.

Vanavond vinden er over het hele land nog vier andere wedstrijden plaats. De laatste competitieronde van de Womens Basketball League werd tien april gespeeld. De eindstand van de competitie bepaalt de indeling van de play-off wedstrijden. De bovenste acht mogen het tegen elkaar opnemen om het landskampioenschap. De nummer één van de competitie speelt tegen de nummer acht. Nummer twee neemt het op tegen nummer zeven. Totdat alle acht teams een tegenstander hebben.

 Twintig minuten voordat de play-off wedstrijd begint start de livestream. Beide teams zijn aan het warmlopen en gooien alvast wat ballen richting de basket. Op de achtergrond hoor je de muziek die in de zaal gedraaid wordt. Utrecht heeft twee dagen geleden laten zien dat ze prima mee kunnen met het team dat tweede is geworden in de League. De thuisploeg, die zevende werd, is erg gemotiveerd om vanavond te winnen. ‘Het gaat een spannende wedstrijd worden. We hebben dinsdag laten zien, door een sterk team neer te zetten, dat we echt wel weerstand kunnen bieden en niet zomaar over ons heen laten lopen.’: zegt Reza Lagerweij, een van de speelsters van Cangeroes.

Om half negen is het zover. De scheidsrechter gooit de basketbal omhoog en twee spelers van beide teams maken zich klaar voor een springbal. Het eerste balbezit is voor de uitploeg, die spelen in het blauw. Na zo’n twintig seconde wordt de score geopend door het team uit Barendrecht, een driepunter. Aan de kant van Utrecht wordt er veel gemist. Ze creëren de kansen, maar het scoren wil niet van zich laten horen. In Barendrecht zorgde Lea Romkes voor een aantal belangrijke scores, waardoor het team goed mee kon komen. Vanavond is ze helaas niet aanwezig door een keelontsteking. Ze hadden haar nu goed kunnen gebruiken. Het eerste kwart eindigt met een score van 15-24.

Over de wedstrijd van dinsdag zegt Lagerweij nog meer: ‘Onze defense was sterk en de communicatie en rotatie verliep soepel.’ Dit is tot nu toe niet echt meer terug te zien. De felheid zit er niet meer in. Na een paar minuten in het tweede kwart, loopt de livestream vast. In de commentsection van de YouTube-livevideo wordt door de kijkers ongeduldig gevraagd wat er aan de hand is. Na ongeveer vijf minuten wordt de livestream weer hervat. ‘In de sporthal hadden we even last van internetproblemen.’, zegt de commentator. Al snel kijken er weer bijna 150 mensen naar de wedstrijd.

Het tweede kwart is voorbij en de score is 31-49. Even tijd om vijftien minuten tot rust te komen. Utrecht zal na de pauze echt even wat meer van zich moeten laten zien als ze zaterdag de derde wedstrijd van de best-of-three willen spelen. Het mag niet echt baten. De uitploeg blijft maar scoren en is veel meer in balbezit. Cangeroes maakt nog een aantal mooie scores en drives, maar al gauw is de stand aan het einde van het derde kwart 46-81.

In het vierde kwart worden er aan beide kanten nog wat scores gemaakt. Binnenland is hard aan het werk om boven de 100 punten te komen. Een aantal slordige passes van Utrecht en de steals van Binnenland zorgen ervoor dat die honderd punten bereikt wordt. Cangeroes blijft hard werken, maar niks lijkt meer goed te vallen. De klok geeft het eindsignaal aan en de wedstrijd eindigt met een stand van 60-108. ‘Zij waren nog meer gedreven, tactisch meer klaar voor de wedstrijd en hebben meer ervaring. Ze wisten op de juiste momenten de ballen te raken. We werden eigenlijk gewoon overrompeld.’: Zegt Renee Hoveling, een speelster van BC Utrecht, over de wedstrijd.

Binnenland gaat door naar de volgende ronde van de play-offs. Voor Utrecht is de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. ‘Ik had ons graag wat meer zien willen winnen, want dat was echt wel terecht geweest. We waren gewoon te wisselvallig. Dit is een mooi punt om aan te werken komend seizoen.’: vertelt Hoveling.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *