Examentrainingen bij KNVB sportcampus

Examentrainingen bij KNVB sportcampus

KNVB Campus foto: Brandon Toorop

ZEIST – De examentrainingen voor de leerlingen uit Havo vijf van de middelbare school KSG De Breul uit Zeist, worden dit jaar op de KNVB sportcampus gehouden. Vanaf maandag negentien april 2021 krijgen de leerlingen in verschillende gebouwen op de campus examentrainingen. Dit is de eerste keer dat de school de examentrainingen bij de KNVB laat houden en daar hebben de leerlingen verschillende meningen over.

Na de mei vakantie beginnen de centrale eindexamens. Alle examenleerlingen hebben afgelopen week examentrainingen gehad waarbij ze alle vakken van het examen nog goed kunnen oefenen. Het oefenen gebeurd met de hulp van docenten en oefenexamens. Dit jaar kregen de Havo-examenleerlingen van KSG De Breul geen les op de school zelf maar dus op de sportcampus. ‘Wij wilde dit jaar de examenleerlingen iets meer in het zonnetje zetten door hier de examentrainingen te geven. We hebben veel verschillende zalen ter beschikking zodat er goed rekening met de afstand gehouden kan worden.’, zegt natuurkundedocent Jacco Scheer.

De leerlingen Mayra, Machteld en Menno zitten alle drie in Havo vijf en hebben de hele week examentrainingen gehad op de sportcampus. ‘Zelf vind ik het wel handig dat we deze week kunnen benutten om gewoon voor elk vak die ik het meest nodig heb de hele dag les te krijgen. We beginnen om negen uur en de hele dag heb ik dan scheikunde les. We beginnen met veel uitleg en daarna blijven we examens oefenen die vervolgens ook nog nagekeken worden. Na het nakijken bespreken we het hele examen waardoor we alles kunnen reflecteren.’, zegt Mayra.

Machteld is ook blij dat de examentrainingen zo veilig gegeven kunnen worden. ‘Omdat we met alle Havo vijf leerlingen zo verspreid zitten over de campus is het veilig genoeg om met zijn alle fysiek les te hebben. Ik was best wel bang dat we de examentrainingen online zouden moeten volgen want dan krijg je het toch minder goed mee dan als het fysiek is. De zaal is groot genoeg en het is precies als een normaal klaslokaal alleen dan met wat minder mensen. De lessen worden goed gegeven en omdat we de hele dag zo bezig zijn komt het ook goed binnen. Het is ook nog een extra motivatie om door te gaan leren want in deze lessen komt letterlijk alle examenstof naar voren.’, zo zegt Machteld.

De pauzes zijn volgens Menno ook gezellig. ‘Tussendoor het leren hebben we gelukkig ook nog een paar keer pauze. In de pauze staan er allerlei verschillende broodjes en drankjes klaar. Wat daarnaast nog eens super leuk is, is dat we natuurlijk op de KNVB sportcampus zitten dus ook nog veel kunnen voetballen. Er zijn verschillende soorten voetbalveldjes op het terrein waar wij gewoon op mogen spelen. We zitten steeds een paar uur te luisteren dus tussendoor sporten is echt heerlijk. Er wordt in de pauze daarentegen wel onderling minder rekening gehouden met de afstand. Docenten benoemen het dan wel zodat we erop letten maar niet tijdens het spelen.’

De centrale eindexamens starten op zeventien mei dus de examenleerlingen hebben nog ruim twee weken de tijd om goed te leren. De voorbereiding is door middel van de examentraining voor elke leerling van De Breul tenminste al goed begonnen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *