Nu ook een vaccinatielocatie in Zeist

Nu ook een vaccinatielocatie in Zeist

Sporthal Dijnselburg. Foto: Google Street view

ZEIST – Nederland is al enige tijd druk bezig met het vaccineren van haar inwoners. Er komen nu ook steeds meer vaccinatielocaties. De GGD opent tot ongeveer 140 locaties in mei 2021, maakte de GGD bekend. Nu is dus ook Zeist aan de beurt. Deze priklocatie is in sporthal Dijnselburg. Vanaf vandaag 26 april 2021 kunnen de inwoners van gemeente Zeist en omliggende gemeentes hier hun vaccinatie krijgen.

 Sporthal Dijnselburg in Zeist is normaal gesproken een sporthal die voornamelijk wordt gebruikt door scholen en sportverenigingen. Vanwege de corona-maatregelen zijn hier al maanden geen activiteiten meer. Wethouder Marcel Fluitman van de gemeente Zeist vertelt dat ze goed in overleg zijn met de sporthal over alternatieve locaties voor hun sportactiviteiten zodra er weer gesport mag worden. Ook is de keuze van gemeente op deze locatie gevallen doordat deze sporthal goed bereikbaar is en centraal gelegen is in Zeist. “Om het coronavirus onder controle te krijgen is het belangrijk dat vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, worden aangeboden. Fijn dat we hiervoor sporthal Dijnselburg kunnen inzetten”, aldus Marcel Fluitman.

Sporthal Dijnselburg heeft ook een sportcafé die sinds de huidige corona-maatregelen gesloten is. Normaal gesproken zit dit café vol na een wedstrijd vol met sporters en supporters. “Met de eigenaar van het sportcafé zijn passende afspraken gemaakt”, vertelt wethouder Marcel Fluitman aan Slotstad TV. Dit sportcafé gaat de catering verzorgen voor het personeel van de GGD die daar werkzaam zijn. De eigenaar van het sportcafé kan nu dus weer gebruik van zijn café en een de werknemers een handje helpen die de hele dag vaccinaties prikken.

Vanaf vandaag kunnen dus de inwoners van Zeist hun vaccinatie halen in hun eigen dorp. Wie voor zijn vaccinatie een afspraak mag halen wordt bepaald door de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Deze strategie bepaalt wanneer iemand aan de beurt is en op welke vaccinatielocatie je terecht kan. Deze strategie gaat voornamelijk op leeftijd en op inwoners met een kwetsbare gezondheid. Uiteindelijk komt er een brief en naar aanleiding van deze brief kan er bij de GGD een afspraak gemaakt worden. Op afspraak is sporthal Dijnselburg van 8.00 tot 20.00 uur, 7 dagen per week geopend.

Inwoner Ellen van der Meij mag hier haar vaccinatie halen. “Ik ben volgende week dinsdag aan de beurt. Spannend vind ik het niet, ik ben blij dat ik er eindelijk eentje mag halen.” Door dat Van der Meij in Zeist woont hoeft zij niet ver te reizen. “Ik ben 61 jaar, dus een heel groot risico ben ik niet vind ik zelf. Toch vind ik het fijn dat ik niet naar Utrecht toe hoef of ergens anders in onze provincie en dus dichtbij huis terecht kan”, aldus Van der Meij. In de Facebookgroep van Zeist hebben de inwoners gemengde reacties over de opening van een vaccinatielocatie in Zeist. Toch is het grootste deel blij: “mijn oma kan nu veilig zelf hiernaartoe en hoeft geen grote afstand af teleggen”, vertelt een lid van deze groep onder de bekendmaking van deze vaccinatielocatie.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *