Nieuwe vaccinatielocatie opent zijn deuren in Zeist

Nieuwe vaccinatielocatie opent zijn deuren in Zeist

Vaccinatielocatie Sporthal Dijnselburg. Foto: Lisa de Groot

ZEIST – Na vele andere dorpen krijgt Zeist nu ook haar eigen vaccinatielocatie. Nederland is al enige tijd druk bezig met het vaccineren er komen nu dus steeds meer vaccinatielocaties. De GGD opent tot ongeveer 140 locaties in mei 2021, maakte de GGD bekend. Nu is dus ook Zeist aan de beurt. Deze priklocatie is in sporthal Dijnselburg. Vanaf vandaag kunnen de inwoners van gemeente Zeist en omliggende gemeentes hier hun vaccinatie krijgen.

 Vanaf vandaag kunnen dus de inwoners van Zeist hun vaccinatie halen in hun eigen dorp. Wie voor zijn vaccinatie een afspraak mag halen wordt bepaald aan de hand van een vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Deze strategie bepaalt wanneer iemand aan de beurt is en op welke vaccinatielocatie je terecht kan. Er wordt vooral naar leeftijd en gezondheid gekeken. Uiteindelijk krijgen de inwoners brief waarmee ze een afspraak kunnen maken bij de GGD. De priklocatie is van 8:00 uur tot 20:00 uur, zeven dagen per week geopend.

Sporthal Dijnselburg in Zeist is normaal gesproken een hal die voornamelijk wordt gebruikt door scholen en sportverenigingen. Vanwege de coronamaatregelen zijn hier al maanden geen activiteiten meer. Wethouder Marcel Fluitman van de gemeente Zeist vertelt dat ze goed in overleg zijn met de sporthal over alternatieve locaties voor hun sportactiviteiten zodra er weer gesport mag worden. Ook is de keuze van gemeente op deze locatie gevallen, omdat de hal centraal ligt en goed bereikbaar is voor de Zeistenaren. “Om het coronavirus onder controle te krijgen is het belangrijk dat vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, worden aangeboden. Fijn dat we hiervoor sporthal Dijnselburg kunnen inzetten”, aldus Fluitman.

Ellen van der Meij is één van de eerste inwoners die hier haar vaccinatie mag halen. “Ik ben volgende week dinsdag aan de beurt. Spannend vind ik het niet, ik ben blij dat ik er eindelijk eentje mag halen. Ik ben 61 jaar, dus een heel groot risico loop ik niet vind ik zelf. Toch vind ik het fijn dat ik niet naar Utrecht toe hoef of ergens anders in onze provincie om de prik te halen”, aldus Van der Meij.

In de Facebookgroep van Zeist hebben de inwoners gemengde reacties over de opening van een vaccinatielocatie in Zeist. Toch is het grootste deel blij: “mijn oma kan nu veilig zelf hiernaartoe en hoeft geen grote afstand af teleggen”, vertelt een lid van deze groep onder de bekendmaking van deze vaccinatielocatie.

Dijnselburg heeft ook een sportcafé die sinds de huidige coronamaatregelen gesloten is. Normaal gesproken zit dit café na een wedstrijd vol met sporters en supporters. “Met de eigenaar van het sportcafé zijn passende afspraken gemaakt”, vertelt de wethouder Fluitman aan Slotstad TV. Dit sportcafé gaat de catering verzorgen voor het personeel van de GGD die daar werkzaam zijn. De eigenaar van het sportcafé kan nu dus weer gebruik maken van zijn café en de werknemers een handje helpen die de hele dag vaccinaties prikken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *