RONDE VENERS MOETEN LANGER WACHTEN OP AANPAK N201

RONDE VENERS MOETEN LANGER WACHTEN OP AANPAK N201

Afgelopen woensdag heeft de Provinciale Staten besloten om de studiefase over de aanpak van de N201 met één jaar te verlengen. Met grote ergernis bij de partijen die voor de snelle aanpak van de N201 waren. Bart Richter (VVD): ”het is volstrekt belachelijk”.

Na tientallen jaren studies en overleg is er nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van de N201. Er waren plannen gemaakt maar deze zijn tijdens de vergadering opnieuw van tafel geschoven. Onder meer het CDA, D66, CU en GroenLinks waren vóór het voorstel om de studiefase te verlengen. Door dit uitstel bestaat de kans dat het oorspronkelijke plan om de bocht bij Mijdrecht te strekken en de andere knelpunten aan de N201 aan te pakken helemaal niet meer doorgaat. De meerderheid in de provincie wekt de indruk nauwelijks geld aan de leefbaarheid en veiligheid van inwoners in De Ronde Venen te willen besteden.

De VVD-fractie heeft alles uit de kast gehaald om dit uitstel tegen te houden. Met twee amendementen heeft de VVD, ondersteund door 50PLUS geprobeerd om in ieder geval een snelle aanpak van de bocht in Mijdrecht te redden. Maar met steun van JA21, PVV en SGP was dit niet genoeg om een meerderheid te halen.

”Het besluit van Provinciale Staten lijkt gedreven door vertragingstactiek en kostenbesparing en niet door het belang van inwoners en de economie in De Ronde Venen voorop te stellen”, stelt Bob de Jager, statenlid van de VVD.

Ook de VVD-fractie van De Ronde Venen baalt van het besluit. Bart Richter: ”Het is volstrekt belachelijk dat er na veertig jaar praten en onderzoeken nu weer sprake is van uitstel. We zien het ook als een belediging richting de inwoners en ondernemers die hebben meegewerkt aan de voorgestelde oplossingen die nu voorlag. Triest!”

Het zijn niet alleen de politieke partijen die zich zorgen maken. De gemeente zelf is ook teleurgesteld. Wethouder Alberta Schuurs (verkeer): ”De N201 is al jaren een knelpunt als het gaat om leefbaarheid, bereikbaarheid en doorstroming. Over de aanpak zijn we al langere tijd in gesprek met de provincie. Er ligt een plan om die knelpunten aan te pakken en de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Daarmee verbetert ook de leefbaarheid in onze kernen. We zijn als gemeente dan ook teleurgesteld dat Provinciale Staten heeft besloten opnieuw een jaar uit te trekken om nader onderzoek te doen. Ik maak me dan ook ernstige zorgen over de voortgang.”

Het gemeentelijk bestuur en de fracties van de VVD zijn in ieder geval vastbesloten om te blijven strijden voor het strekken van de bocht. De gemeente zegt gedurende de verlengde studiefase in gesprek te blijven met de provincie om tot goede en snelle oplossingen te komen. Voor de leefbaarheid, veiligheid, doorstroming en voor het mogelijk maken van uitbreiding van het bedrijventerrein.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *