Je allereerste Moederdag onthoud je

Je allereerste Moederdag onthoud je

Maaike, Sam en Lily. Foto: Lisa de Groot

Maaike de Groot is net drie weken moeder van haar dochtertje Lily en het is meteen al moederdag. Haar eerste Moederdag als mama is een dag die ze zal blijven onthouden. De Groot vertelt in dit interview over haar magische dag.

 “Vroeger deden ik en mijn gezin al veel met moederdag. Op de basisschool maakte wij de mooiste kunstwerkjes voor mijn moeder en toen ik en mijn zusje ouder werden gingen we samen winkelen en kochten we allemaal lekkers en leuke dingen. Mijn vader kocht altijd de grootste bos bloemen om haar te bedanken omdat ze een goede moeder is.”

“Ik vind Moederdag een belangrijke dag. Het is die ene dag dat je je moeder een extraatje kan geven en haar even in het zonnetje zet. Elke dag is natuurlijk Moederdag, maar het is niet elke dag dat je je moeder een bloemetje geeft of haar bedankt voor alles wat ze voor je doet.”

“Nu ik zelf moeder ben is mijn gedachte niet veranderd over moederdag. Ik hechtte er vroeger al waarde aan en nu ook. Ik hoef natuurlijk niet zo verwend te worden, maar verwen mijn eigen moeder wel extra deze dag. Hoeveel zij voor mij doet, nu ook met de kleine, daar verdient ze een bedankje voor.”

“Van tevoren had ik er niet zo over nagedacht dat ik als moeder meteen Moederdag zou meemaken, maar toen ik het door had gaf ik mijn vriend vaak genoeg een hint. Lily is natuurlijk nog te klein om te realiseren dat het Moederdag is en dat hoeft nu ook nog niet. Ik had niks verwacht en ik hoefde ook niks, gewoon een bedankje en een kus op Moederdag is genoeg voor mij.”

“Mijn eerste Moederdag begon met een verassing. Ik werd wakker gemaakt door mijn vriend. Ik kreeg een lekker ontbijtje op bed, broodje jam met een glaasje sinaasappelsap en een bloemetje erbij. Het was zo gezellig om samen met ons gezinnetje wakker te worden in bed met een ontbijtje. Vervolgens kreeg ik ook nog onverwachts een cadeautje. Zoals ik al zei, ik had niks verwacht en hoefde ook niks. Ik vond het ontbijtje al lief en dat had mijn Moederdag al compleet meegemaakt. Toch had mijn vriend nog een extraatje voor mij. Ik pakte het cadeautje uit en zag een mok. En ik zag de foto en ik dacht ‘ohnee’. Mijn vriend had de meest grappige foto die mijn zusje van Lily had gemaakt, waar ze scheel op kijkt, op de mok laten afdrukken. Met koeienletters staat op de mok: ‘Mama’s mok’. Ik was zo trots om dat te mogen krijgen. Na het ontbijtje en cadeautje zijn we met het gezin een rondje gaan wandelen door het centrum van Zeist. Vol met trots ben ik deze dag geweest.”

“Ook heb ik samen met mijn zusje mijn eigen moeder wat lekkers gegeven. Bonbons met een lief kaartje dat we haar zo dankbaar zijn. Ikzelf kreeg ook berichtjes van mijn zusje, moeder en vriendinnen die mij een fijne allereerste Moederdag wensten.”

“En toen was er alweer een einde gekomen aan mijn allereerste moederdag. Je allereerste Moederdag onthoud je.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *