We mogen weer uiteten

We mogen weer uiteten

Noor Kolsters op het terras. Foto: Rianne van Ravenhorst

UTRECHT – We hebben er met z’n allen lang op moeten wachten: uiteten gaan. We mochten al tot zes uur ‘s avonds op het terras zitten, maar nu sinds een weekje mogen we tot acht uur ‘s avonds op het terras zitten en dat betekent dat we weer kunnen dineren. Uiteten bij ons favoriete restaurant of een nieuw restaurant ontdekken. Wij, maar ook de restauranteigenaren hebben hier lang naar verlangt.

Het komt met bakken uit de hemel, het waait en het is ook nog eens koud. Geen goede dag voor de horeca, want wie gaat er vandaag nou op het terras zitten met dit weer? Een hoop mensen denken daar anders over. Bijna elk plekje op elk terras zit vol. Mensen zitten onder parasols met heaters en dekentjes. Iedereen heeft zo erg verlangt naar dit moment, dat een beetje verzet van het weer niemand tegenhoudt.

Bij pizzeria II Pozo is het redelijk druk. Er zijn nog een paar tafeltjes vrij. Tussen de tafeltjes staan spatschermen. De meneer van de bediening brengt een menukaart en een lijst waar de contact gegevens worden ingevuld langs bij elk tafeltje met gasten. Deze contactgegevens zijn niet verplicht om aftegeven legt de meneer uit, maar als er een corona uitbraak komt kun je gecontacteerd worden door de GGD.  Alle gasten vullen gegevens in, maar niet iedereen geeft toestemming voor het delen van hun gegevens.

“Twee Leffe biertjes en een pizza margarita en een pasta quattro formaggi, alstublieft”, zegt Noor Kolsters, een gast in het restaurant die samen met Rianne van Ravenhorst aan het dineren is. Al kletsend hebben de twee meiden het over de kou en wind. Er komt een windvlaag langs en ze rillen beide. Het personeel deelt dekentjes uit voor de genen die het willen en zet de heaters wat harder aan. Vol trots kijkt het personeel naar het volle terras. Zij hebben hier lang op moeten wachten en nu zit het ondanks het weer toch vol. “Gezellig he, die drukte? We kunnen eindelijk weer werken en mensen serveren met heerlijk eten”, vertelt de meneer van de bediening met een lach. Hij zet de biertjes op tafel en Kolsters en Ravenhorst proosten samen op de zomer en de mooie dagen die komen gaan.

Inmiddels zit het hele terras vol en het is een doorlopende stroom van gasten. Als een tafeltje leeg is, is het na vijf minuten weer gevuld met nieuwe mensen.

Om half acht vertrekken Kolsters en Ravenhorst weer. Het terras is nog een half uurtje open, maar het lijkt er niet op dat het terras snel leeg zal worden. Toch gebeurt het, want na een wandeling door het centrum zijn de terrassen leeg en is er een eind gekomen aan het dineren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *