De Kom opent zijn deuren

De Kom opent zijn deuren

Theaterzaal van de Kom | Foto: Eigen foto

NIEUWEGEIN – Het mag weer, de deuren gaan open bij theater de Kom in Nieuwegein. Op 1 juni is de kaartverkoop weer gestart voor de voorstellingen in de Kom. Na maandenlang met gesloten hebben gezeten is het nu weer tijd voor cultuur in Nieuwegein.

In de persconferentie van 28 mei gaf Mark Rutte en Hugo de Jonge de nodige versoepelingen aan. In het pakket van de versoepelingen benoemde hij de theaters, bioscopen en musea. De cultuursector mag hierdoor eindelijk na maanden dicht weer zijn deuren openen voor publiek.

Het was een spannende tijd tijdens de lockdown geeft Elise Stegeman aan van Theater aan de Kom. Het kwam voor ons niet heel onverwachts maar pijn deed het wel. Toen wij het nieuws hoorde dat de Kom weer open mag sprong ik echt een gat in de lucht. Het is zo fijn om iedereen weer welkom te kunnen heten en mensen weer een fijne avond te kunnen bezorgen. Wij waren natuurlijk al open op het terras voor een kopje koffie of een borrel maar nu ook het binnen gedeelte open mag is heel fijn. Het was eerst wel even puzzelen hoe wij opengingen en hoe de zaalverdeling gaat worden. Wij mogen nu natuurlijk nog niet de volledige bezetting benutten, het blijft voor ons nog 50 gasten per zaal. Het geluk dat wij wel hebben is dat de Kom relatief nieuw is en een goede luchtdoorstroming heeft, dit geeft ons een goed gevoel dat wij veilig onze gasten kunnen ontvangen in de theaterzalen. Ook gaan wij handhaven op de basisregels om de gasten een zo prettig mogelijke beleving te kunnen geven. Om met de artiesten weer in contact te staan en zalen in te plannen voelde eerst heel onwennig maar het is wel de realiteit waar wij al heel lang naar snakte.

Wat ook heel fijn was dat tijdens de corona lockdown is er ook massaal door de omgeving gebruik gemaakt van de optie ‘word vriend’ op de site van de Kom. Hier kunnen mensen ons sponsoren en er ook wat leuks voor terug krijgen wanner het weer kan. En nu is dat moment, wij willen dus ook iedereen bedanken die dat heeft gedaan en voel je zeker welkom om snel langs te komen in de Kom. Elise hoopt dat dit het begin is van een nieuwe start: ‘Wij hopen dat wij vanaf nu gewoon weer open mogen blijven, als wij straks weer dicht moeten weten wij echt niet meer wat wij moeten doen om ons hoofd bovenwater te houden. Maar daar gaan wij niet vanuit nu het zo goed gaat met de besmettingen.’

Vanaf vrijdag 11 juni 2020 begint het spektakel weer in Nieuwegein. De eerste shows die plaats gaan vinden in de Kom zijn Amor Fati, De klokkenluider van Notre Dame en Oog in oog.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *