Knippen tijdens corona

Knippen tijdens corona

Jessica aan het knippen | Foto: Wolter Kok

UTRECHT – Jessica Bontan is kapster bij Kinky Kappers Utrecht, hier werkt ze nu al een paar jaar maar door Corona kwam het vaak stil te liggen. De corona kapsels vlogen om haar hoofd en haar handen bleven jeuken. Gelukkig mag ze nu weer aan het werk maar het blijft toch wel een gedoe met de mondkapjes.

Ik hou er ook niet van om stil te zitten, ik hou van mijn werk en moet bezig blijven van mijzelf. Gelukkig had ik veel vrienden om mij heen die ik nog kon knippen tijdens de lockdown van mijn werk. Zo kon ik toch nog een zakcentje bijverdienen en het niet verleren. Veel vrienden kwamen ook echt in paniek naar mij toe dat ze dit echt gemist hebben, dit gaf mij wel een goed gevoel dat wat ik doe ook gewaardeerd werd door mijn vrienden.

Tijdens de lockdown op werk was er wel veel ruimte om te kunnen trainen bij Kinky Kappers. Er waren vaak bijeenkomsten op werk waar je bij kon zijn om samen nieuwe dingen uit te proberen. Kinky Kappers wil natuurlijk ook niet dat je stil blijft zitten en je kunsten niet onderhoudt. Dit mocht doormiddel van vrienden knippen op de zaak of een kappershoofd. Ik vind toch echte mensen leuker knippen dan een hoofd, die zijn altijd zo stil tijdens het knippen. Verder had ik niks te klagen, gelukkig kreeg ik nog doorbetaald van mijn werkgever tijdens de lockdown. Dat heeft mij wel geholpen om alles t kunnen blijven betalen en geen schulden op te bouwen door dat wij dicht moesten. En dat extra zakcentje van vrienden knippen kon ook geen kwaad.

Nu de salon weer open is knip ik eigenlijk niet meer zelf. Ik ben al druk genoeg op de zaak en vind het ook wel leuk om af en
toe gewoon Jessica te zijn in plaats van Jessica die knipt. Door de veranderingen op werk is het ook lastiger geworden om lekker los te gaan tijdens het knippen. Een mondkapje zit toch vaak in de weg en zelf knippen met een kapje voor is ook niet ideaal, maar dat moet nou eenmaal. Wij willen mensen wel een veilig omgeving kunnen aanbieden als zij langskomen bij Kinky Kappers Utrecht. Mijn hoop is dan ook dat dit snel voorbij is en wij terug naar het oude normaal, dan gaat het knippen en de gesprekken toch echt wat makkelijker.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *