Nieuwe Priklocatie in Stinzenhal in Breukelen

Nieuwe Priklocatie in Stinzenhal in Breukelen

De ingang van de priklocatie. Gemaakt door Anne Fleur Manten

Breukelen- Het eerste coronavaccin is geprikt op 6 januari. Na die datum zijn er steeds meer priklocaties bij gekomen. Zo is de Stinzenhal in Breukelen sinds deze maand een coronavaccin priklocatie geworden. Ze hebben de sporthal omgetoverd tot aparte ruimtes om te prikken en rustruimte. De zaal is verdeeld in een aparte inschrijf balie en acht kamertjes waar gerpikt wordt. De vrouwen die prikken, hebben een witte jas aan. Naar de kamers toe zijn er looproutes en er zijn veel anderhalve meter stickers op de grond. ‘Een gek gezicht vind ik het.” zegt Bo die vanaf buiten naar binnen kijkt wachtend op haar oma die geprikt wordt. “Iets meer dan een jaar geleden had ik in deze ruimte gym met mijn klas. Nu is het een prik locatie en mag ik niet naar binnen.”

Hoewel je in het nieuws veel hoort alle vaccinaties die zijn stopgezet en dat er veel vertraging is. Zo zijn er veel prikpauzes. Het prikken met het AstraZenica vaccin is stopgezet voor mensen onder de 60. Het is druk bij de priklocatie in Breukelen. In de ruimte zijn ongeveer dertig man. En buiten ongeveer tien. Bij alle auto ingangen staan verkeer regelaars. De mensen die geprikt worden zijn ouderen. Zeker wel zeventig plus. Een groepje jongeren die langsfietst met een voetbal onder hun arm onderweg naar de voetbalvelden van FC Breukelen zeggen dat ze verbaast zijn dat het druk is. “Dus ze prikken wel nog door?” zegt Koen verbaast.

Een verpleegster die aan het prikken is in de Stinzenhal zegt dat ze alleen met het pfeizer vaccin vaccineren in de Stinzenhal. Wat de verpleegster graag wil laten weten is dat de naald die je op het nieuws ziet, niet de naald is waar mee geprikt wordt. “Veel mensen die ik moet prikken zijn bang voor de naald. Op het nieuws lijkt hij groot maar de naald waar wij mee prikken is heel klein en je voelt het amper.” Mevrouw Lijfeit die net geprikt is kan dat bevestigen. “Het stelde niks voor die prik. Het voelde alleen een beetje warm aan.” zegt mevrouw Lijfeit opgelucht. Na het prikken is het verplicht om een kwartier te wachten in de rust ruimte. Dit moet omdat als men allergisch reageert op het vaccin er onmiddellijk behandeld kan worden. De rustruimte ziet eruit als een grote tafel waar je veel afstand kan houden. “`Het wachten in de rustruimte is hartstikke gezellig. De meeste mensen die hier geprikt worden komen uit Breukelen dus die ken ik. Het was een soort uitje en zo voorbij dat kwartiertje wachten.” Zegt mevrouw Lijfeit.

Ook was er een vrouw aanwezig die niet een kwartier wilde wachten na de prik. De hulpverlener van het rode kruis wilde mevrouw tegenhouden en heeft meerdere maal uitlegt waarom het nodig was. “Mevrouw is helaas weggegaan, ik kan mensen niet vastbinden. Het kwartiertje rust is echt voor je eigen veiligheid.”

In de Stinzenhal prikken ze gewoon door totdat er geen levering meer is. Wat ze overhouden, als mensen die een afspraak maken niet komen opdagen sturen ze naar het ziekenhuis. Verteld de aanwezige verpleegster.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *