Daan kwam door de loting en mag naar Nederland-Oostenrijk. ‘’ Ik ben nog nooit naar Oranje geweest en nu mag ik hierheen.’’

Daan kwam door de loting en mag naar Nederland-Oostenrijk. ‘’ Ik ben nog nooit naar Oranje geweest en nu mag ik hierheen.’’

Foto: Bauke van Elk

Daan kon zijn geluk niet op toen hij werd ingeloot voor de EK-wedstrijd Nederland-Oostenrijk. Nadat hij eerder kaartjes had bemachtigd en een jaar moest wachten was het niet zeker of hij wel naar de wedstrijd mocht, donderdag 17 juni is het zo ver.

‘’ In 2019 zaten mijn vader en ik samen te kijken naar mogelijkheden om naar het EK te gaan maar het leek erop dat de kans heel klein was dat we kaarten konden krijgen, we hadden ons ingeschreven en ik was het eigenlijk vergeten toen ze bekend maakte dat we voor de eerste keer waren ingeloot.

We hadden ons ingeschreven voor alle drie de groepswedstrijden maar kregen er uiteindelijk eentje, de tweede zou het worden: geen idee tegen wie. Nadat de loting door de UEFA was gedaan wisten we dat Nederland-Oostenrijk onze wedstrijd was, ik kon niet wachten.
Toen kwam natuurlijk heel het corona gebeuren en kregen we de mogelijkheid om onze tickets te behouden of geld terug te vragen: je mag zelf raden waarvoor we gekozen hadden.
Ik ging er helemaal niet meer vanuit dat we zouden gaan omdat er in eerste instantie maar 7.500 man in het stadion mocht, totdat we een mail kregen van de UEFA.

We waren ingeloot voor de wedstrijd Nederland-Oostenrijk, heel Twitter stond vol met boze mensen die zeiden nog niemand te hebben gesproken die was ingeloot haha. Ik was die kaarten oprecht allang vergeten en dan krijg je opeens een mailtje dat jij ingeloot ben, ik was echt heel blij: ik ben nog nooit naar Oranje geweest en nu mag ik hierheen, een EK.

Het is wel mijn eerste keer EK maar in de ArenA kom ik als het mag eigenlijk elke wedstrijd omdat ik al vijf jaar een seizoenkaart heb voor Ajax, ik weet de weg dus daar hoef ik mij geen zorgen over te maken. Weet je nog die officieuze kampioenswedstrijd tegen AZ? Daar was ik ook bij met dat kleine beetje publiek, best wel raar als je er 1.5 jaar niet bent geweest. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Zondag tegen Oekraïne was het al een goede sfeer en ik hoop dat het donderdag ook zo is, al hoop ik niet dat het wedstrijdverloop is als zondag want dat is slecht voor mijn hart. 2-0 voor en dan twee doelpunten incasseren en er toch vandoor gaan met de winst, doe mij maar een walk-over van 3/4-0. Als Nederland wint van Oostenrijk en Noord-Macedonië wint niet van Oekraïne dan zijn we automatisch groepswinnaar en door naar de knock-out fase.

In de 1/8ste finales hoop ik dat de ArenA vol mag, dan wordt het echt gekkenhuis denk ik. Volgens mij mogen we vanaf eind juni weer naar een vol stadion dus dat komt goed uit, dan schreeuwen we Oranje naar een kwartfinale en verder. Maar eerst donderdag.’’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *