Rennen, vliegen en springen bij biefstukkenrestaurant Bar-Biefstro DAAN

Rennen, vliegen en springen bij biefstukkenrestaurant Bar-Biefstro DAAN

Het terras van Bar-Biefstro DAAN Foto:Bauke van Elk

ALPHEN AAN DEN RIJN- sinds de heropening van de horeca is het elke avond volle bak bij biefstukkenrestaurant Bar-Biefstro DAAN. De horecazaak is sinds de lockdown altijd gesloten geweest en heeft niet aan afhalen gedaan, nu zijn ze weer helemaal terug.

Het terras druppelt langzaam leeg als de chef voor de laatste keer roept dat het eten mee mag, de klok van tien nadert en dan moet iedereen hebben afgerekend en klaar zijn om huiswaarts te gaan. Een laatste koppel krijgt hun hoofdgerecht 20 minuten voor 10 en lijkt door te moeten gaan eten. ‘’ ik zeg dan wel tegen de gasten dat er een klein beetje doorgegeten moet worden, een speling van 10 minuten kan nog wel door de beugel maar de handhaving is erg streng.’’ Zegt eigenaresse Danielle.

De bediening loopt weg met de laatste twee borden biefstuk overgoten met hete jus, iets wat je niet thuis kan bezorgen: ‘’ Als je een biefstuk met jus vanaf ons restaurant naar de andere kant van Alphen moet thuisbezorgen krijgen zij een stuk doorgebakken vlees voorgeschoteld, daarom hebben we besloten volledig dicht te blijven omdat we anders niet achter ons product staan’’ aldus de chef van DAAN. ‘’ ik heb er nog aan zitten denken om een soort tutorial te maken hoe je onze biefstukken pakt, dan wilde we een pannetje verkopen met ossenhaas en boter en konden de gasten het thuis maken maar dat was helemaal misgegaan denk ik.’’ Zegt de eigenaresse lachend.

Het is hartstikke druk bij het biefstukkenrestaurant, van dinsdag tot zondag zit het terras elke dag vol en er worden omzetten gedraaid waar eigenaresse Danielle alleen van kon dromen, nadat ze de desserts heeft weggebracht legt ze uit waarom. ‘’ Mensen komen hier voor een voor-hoofd-en-nagerecht, het is echt niet normaal. De gasten hebben natuurlijk niks kunnen uitgeven en willen ons ook een beetje steunen gok ik zo, ik ben heel tevreden met de eerste weken.’’

Het geluid van het schrobben van de keuken lijkt erop dat de zaak gaat sluiten, het koppel dat hun biefstuk nog moest opeten is ondertussen klaar: ‘’ het was weer top, wij komen hier elke week. Een aanrader voor iedereen die van een goede biefstuk houdt.’’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *