Verbouwing Proto loopt gestaag

Verbouwing Proto loopt gestaag

Verbouwing restaurant Proto Foto:Bauke van Elk

ALPHEN AAN DEN RIJN- Normaliter zouden de terrassen van tapas restaurant Proto overvol zitten met de zomer op komst maar dit jaar blijft het vooralsnog erg stil aan de Oude Rijn, dit alles heeft te maken met de reusachtige verbouwing die het restaurant moest ondergaan toen het noodlot toesloeg.

Het is de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni, de zon heeft die dag geschenen en ondanks het beperkt aantal zitplaatsen heeft tapas restaurant Proto een prima dag achter de rug. Na een drukke dag met lunch, diner en late borrel slaat de laatste persoon in het pand de deur achter zich dicht, morgen weer een drukke zaterdag voor een van de meest populaire restaurants van Alphen aan den Rijn. De mensenmassa die geniet van een lunch in de zon wordt die nacht ingeruild voor brandweerlieden en blusslangen, een blikseminslag zorgt ervoor dat het dak en de gehele zolder in vlammen op gaan en Proto voor een lange tijd haar deuren moet sluiten.

Bijna een jaar later zit er eindelijk een dak op het bijna verwoeste restaurant van eigenaren van Nikos en Alekos, al is een openingsdatum nog niet aan de orde: ‘’We komen steeds een stapje dichterbij de openingsdatum van het totaal vernieuwde Proto.’’ De verwoesting van de brand was zo groot dat van een dak en een zolder geen sprake meer was en dat je vanaf de eerste traptrede de blauwe lucht kon zien, een sloop van het gehele oude pand behoorde tot de opties maar zo ver is het niet gekomen voor het historische pand in het centrum. Met een verbouwing van een jaar lijkt van het oude Proto dus niks meer over te blijven, of toch wel? ‘’ Proto is totaal vernieuwd maar met de ouderwetse gastvrijheid, dat spreekt voor zich!’’ aldus de eigenaren van het restaurant.

Natuurlijk is Proto niet het enige restaurant dat de afgelopen maanden dicht is geweest, door de maatregelen van de overheid waren veel restaurants genoodzaakt hun zaken te sluiten en met de aanstaande versoepelingen kan iedereen hun deuren binnenkort weer openen. Nu al die restaurants ook eindelijk weer allemaal open mogen begint het nog meer te kriebelen bij de eigenaren van Proto: “ wij kunnen ook niet meer wachten om de gasten te mogen verwelkomen. Aanleggen met de boot, neerploffen na het shoppen of gewoon gezellig aanschuiven voor heel veel Proto-lekkers. We hebben er zoveel zin in!’’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *