Nieuwe horeca opent zijn deuren in IJsselstein

Nieuwe horeca opent zijn deuren in IJsselstein

Spijs&Spraakwater. Foto: Noor de Groot

 

IJSSELSTEIN – De horeca mag weer open en vanaf komende zaterdag mogen restaurants gasten ontvangen tot 12 uur s’ avonds, zo is bekend gemaakt in de persconferentie deze week. In IJsselstein betekent dit veel volle terrassen en meer leven op straat. In het centrum is een nieuw restaurant geopend, genaamd Spijs & Spraakwater. Ook zij zullen gasten ontvangen in IJsselstein.

Spijs & Spraakwater heeft in het voorjaar dit jaar voor het eerst zijn deuren geopend. Eerst alleen het terras en nu ook het restaurant zelf. Het bedrijf bevindt zich naast Café de Stee, in de Voorstraat. Het terras bevindt zich aan de achterkant, bij de terrassen van de Stee, Café ’T Karrad en Heeren van de wijn. Spijs & Spraakwater is een modern ingericht restaurant. Het heeft binnen een grote muurschildering, donkere bankjes en stoelen met een koperen bar en accenten. Het lijkt een klein beetje op Bar Joris, een bar dat de straat ernaast gevestigd zit. Bar Joris is meer gericht op volwassenen, terwijl er bij Spijs & Spraakwater ook veel jongeren komen. Het heeft dus een gat in de markt weten te vullen. Met een mooi interieur en een wat inclusievere menu kaart, zit Spijs & Spraakwater op een donderdag bijna helemaal vol. Er draait wat moderne muziek op de achtergrond.

Eigenaar Leon loopt zelf ook rond in het restaurant en helpt zijn personeel. “Een nieuwe onderneming starten is veel werk. En nu met corona erbij zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Het is even wennen nu dat we open zijn en daarom ben ik zelf bijna elke dag aanwezig. Dingen controleren of problemen oplossen, daar wil ik wel even voor aanwezig zijn nu. Het is nog allemaal nieuw dus er gaan nou eenmaal wat dingen fout.”, vertelt Leon. Er gaat een bel af in de keuken wat betekend dat de gerechten klaar zijn. Als hoofdgerecht werd een biefstuk geserveerd. Er staan veel gerechten op de kaart, van een portie bitterballen tot hele uitgebreide internationale gerechten.

Na mate het later op de avond werd trokken steeds meer mensen naar binnen en werd het steeds drukker. “Nu hebben we nog een tafel of 20 binnen maar we kunnen er meer kwijt. Het is vanwege corona dat er nu meer ruimte tussen alle tafels moeten.”, vertelt Leon zodra hij meer mensen naar binnen zag komen. “Er hangt een ontzettend leuk publiek hier en ik kan niet wachten tot we gewoon weer vrij open mogen.”, aldus Leon. Het is 22.00 en het restaurant moet sluiten van de overheid. Alle gasten rekenen af en gaan weg. Vanaf dit weekend is het mogelijk om tot 00.00 te blijven in een restaurant, omdat er opnieuw versoepeling plaatsvind in de coronamaatregelen. Spijs & Spraakwater zal dan ook tot midden in de nacht mensen ontvangen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *