Coronabeleid is vicieuze cirkel

Waar twee weken geleden de overheid besloot het nachtleven weer te openen, hebben ze 9 juli in een persconferentie laten weten dat de clubs weer dicht gaan en de horeca om 00:00 zijn deuren moet sluiten. De motivatie was hierbij het fors stijgende aantal besmettingen. Maar had de overheid dit niet kunnen verwachten? En zijn die besmettingen dan hétgeen waar we pandemische maatregelen voor moeten inschakelen?

Lees verder

Psychische klachten door lockdown

De afgelopen maanden is er landelijk gezien een toename geweest in het aantal cliënten binnen de psychosociale zorg. Veel Nederlanders werden verplicht thuis te werken of thuis te studeren, verloren een deel van hun inkomen als zelfstandige of hun baan in loondienst.

Lees verder

Dick de Graaf

Dick de Graaf is saxofonist, componist en leraar. Vanaf 1980 is hij actief in de Nederlandse en buitenlandse jazzwereld. Sinds 1981 is Dick actief als cultureel ondernemer, dat wil zeggen dat hij sindsdien met eigen bands speelt. Dit heeft geresulteerd in veel tours vanaf de jaren 90 en maar liefst 27 cd’s. 6 augustus brengt Dick zijn nieuwe album ‘Festive’ uit in het kader van het jubileum dat hij 40 jaar beroepsmuzikant is. 

Lees verder

Eenzaamheid binnen verzorgingstehuizen toegenomen

Allard Blom, 48 jaar is verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) in de ouderenzorg. Hij werkt als ZZP-er bij veel Rotterdamse instellingen en in de thuiszorg. Daardoor komt hij veel verschillende mensen tegen. Allard heeft in het afgelopen jaar veel gevolgen van corona gezien. Zo benoemt hij als eerste de eenzaamheid doordat veel mensen letterlijk veel alleen waren tijdens de lockdown.

Lees verder

Acceptatie LHBTI in Rotterdam

Een American footballspeler genaamd Carl Nassib kwam als eerste actieve NFL-speler uit de kast voor zijn homoseksualiteit. Dit deed de 28-jarige speler in een videoboodschap op Instagram. Remy Jacobs (52) is homoseksueel en vertelt wat hij hiervan vindt en meer over de acceptatie van LHBTI in Rotterdam. 

Lees verder
Bezig met laden
  • Samenleving
  • Zakelijk
  • Vrije tijd
  • Beleid & Bestuur

druk bezochte markt ‘s-Gravenzande wil liever geen plaats maken voor horeca

In het Westlandse dorp 's-Gravenzande is een discussie opgelaaid over het afbreken van de markt die elke week op vrijdag plaatsvindt. De horeca ziet de markt graag een uur eerder weg zijn zodat zij hun terrassen op tijd kunnen opbouwen voor de avond drukte. Toch is niet iedereen het daarmee eens. Journalist Dana Knoppert gaat op een mooie vrijdagmiddag even een kijkje nemen op het Marktplein.

Dick de Graaf

Dick de Graaf is saxofonist, componist en leraar. Vanaf 1980 is hij actief in de Nederlandse en buitenlandse jazzwereld. Sinds 1981 is Dick actief als cultureel ondernemer, dat wil zeggen dat hij sindsdien met eigen bands speelt. Dit heeft geresulteerd in veel tours vanaf de jaren 90 en maar liefst 27 cd’s. 6 augustus brengt Dick zijn nieuwe album 'Festive' uit in het kader van het jubileum dat hij 40 jaar beroepsmuzikant is. 

Disclaimer

Op deze website publiceren eerstejaarsstudenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht nieuws en actualiteiten over uw plaats of wijk.

Tenzij anders vermeld, zijn alle teksten, foto’s en andere media op deze website gelicentieerd onder een Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0-licentie.
Teksten en media op deze website mogen alleen met naamsvermelding worden gedeeld voor niet-commerciële doeleinden.