Leven voor kinderen

Jedidja Jubitana is 21 jaar oud en is dol op kinderen, ze heeft verschillende opleidingen gedaan en werkt nu in de kinderopvang. Ook niet heel gek want ze komt zelf uit een gezin van zes kinderen. Sinds kort is ze zelf moeder geworden van een meisje en sluit het werk bij de kinderopvang aan bij haar liefde voor kinderen.

Lees verder

Dol op diversiteit

Ariena Poot is 57 jaar en heeft meerdere banen, maar haar hoofdinkomen is werken binnen de gezondheidszorg bij mensen die thuiszorg nodig hebben. Dit doet ze voor zowel jongere als oudere mensen. Sommigen zijn fysiek gehandicapt, sommigen geestelijk. Ariena wil vooral zeggen dat deze mensen niet zielig zijn en ook meetellen. Ariena is dankbaar dat ze haar werk mag doen en leert veel van de mensen waarmee ze werkt.

Lees verder

Monteurs lossen waterlekkage sporthal Het Baken op

Bij sporthal Het Baken in Pijnacker was er sprake van een lekkage. Hierdoor zaten de woningen rondom de sporthal tijdelijk met weinig waterdruk of helemaal geen water. De monteurs van organisatie Dunea waren snel ter plekke om het lek op te lossen. Binnen een mum van tijd was de dunne waterlaag op de vloer van Het Baken nergens meer te bekennen. De bewoners hebben er weinig van gemerkt.

Lees verder

Primark opent zijn grootste vestiging van Nederland in Rotterdam, klimaatactivisten zijn hier niet blij mee

Op de Coolsingel in Rotterdam opende de keten Primark op 21 april de grootste vesteging van Nederland. Bij de Primark kun je terecht voor allerlei soorten kleding en accessoires. Net na de opening kwamen er een aantal activisten van ‘Extinction Rebellion’ met een spandoek en muziek om een statement te maken.

Lees verder

Toename feminisme op het internet

Er zijn steeds meer influencers die het feminisme online promoten. Het Instagram account van Linda de Munck, waar zij feministische boodschappen overbrengt, is erg populair. Ook haar taboedoorbrekende video’s op YouTube trekken veel kijkers. Coaching academie ELANCE Academy vindt de opkomst van online feminisme een goede zaak.

Lees verder
Bezig met laden
  • Samenleving
  • Zakelijk
  • Vrije tijd
  • Beleid & Bestuur

Disclaimer

Op deze website publiceren eerstejaarsstudenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht nieuws en actualiteiten over uw plaats of wijk.

Tenzij anders vermeld, zijn alle teksten, foto’s en andere media op deze website gelicentieerd onder een Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0-licentie.
Teksten en media op deze website mogen alleen met naamsvermelding worden gedeeld voor niet-commerciële doeleinden.