Global warming in Nederland of toch niet? (Explainer video)

Iedereen heeft het wel eens op het nieuws of social media voorbij zien komen
Global warming is de laatste paar jaren een veelbesproken onderwerp wereldwijd en zoals je kunt zien ook in Nederland. In het nieuws spreken ze vaak over dat het aantal sneeuwdagen in nederland steeds afneemt dat schaatsijs en een witte kerst in nederland steeds zeldzamer wordt. Maar klopt dit ook echt is er in nederland sprake van een opwarming of is het eerder een natuurlijke klimaatverandering

Lees verder

Vrijeschoolonderwijs in coronalockdown

De Rudolf Steiner school in Prinsenland is een vrije school die lesgeeft op basis van de filosofieën van Rudolf Steiner, de grondlegger van antroposofie. Sinds de lockdown zijn ze verplicht thuis onderwijs te geven, wat het lastig maakt om de principes van de school aan te houden.

Lees verder

Studeren tijdens de coronacrisis

De coronacrisis is voor veel mensen absoluut niet gemakkelijk, zeker niet voor studenten. Tijdens de huidige lockdown zijn de scholen opnieuw gesloten, waardoor de studenten weer vanuit huis les krijgen. Studenten vinden deze online lessen over het algemeen verschrikkelijk; de concentratie is moeilijk vast te houden, de motivatie is soms ver te zoeken en bovenal is het erg eenzaam. Verslaggever Nick Steenhuis spreekt met student Anita Barm en docent op het Comenius College Erik Steenhuis. Zij leggen uit hoe zij de online lessen ervaren.

Lees verder
Bezig met laden
  • Samenleving
  • Zakelijk
  • Vrije tijd
  • Beleid & Bestuur

Disclaimer

Op deze website publiceren eerstejaarsstudenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht nieuws en actualiteiten over uw plaats of wijk.

Tenzij anders vermeld, zijn alle teksten, foto’s en andere media op deze website gelicentieerd onder een Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0-licentie.
Teksten en media op deze website mogen alleen met naamsvermelding worden gedeeld voor niet-commerciële doeleinden.