Veel Rotterdamse basisscholen blijven een dag langer dicht vanwege sneeuw

Veel Rotterdamse basisscholen blijven een dag langer dicht vanwege sneeuw

Hevige sneeuwval zorgt ervoor dat veel Rotterdamse basisscholen pas dinsdag 9 februari opengaan na een lange lockdown. Maandagochtend gold code oranje voor het hele land. Rijkswaterstaat riep iedereen op om niet de weg op te gaan als dat niet nodig was.

Zo ook christelijke basisschool De Regenboog in Rotterdam. De conciërge (die dag verantwoordelijk voor het bellen van de ouders) van De Regenboog laat in een reactie weten dat de basisschool vandaag niet open is vanwege de verkeerssituatie. De christelijke basisschool is wel open voor opvang van kinderen waarvan de ouders ze niet thuis konden houden, de lessen zijn vandaag digitaal te volgen.

OBS het Landje te Rotterdam heeft het anders aangepakt. De onderdirecteur van de basisschool laat weten dat alleen leraren die buiten Rotterdam woonachtig zijn vandaag niet aanwezig zijn op de basisschool. Dit komt omdat de basisschool het onverantwoord acht om mensen met code oranje naar de school te laten reizen, deze beslissing kon rekenen op begrip bij de ouders. Alle leraren woonachtig in Rotterdam konden wel naar de school reizen, dit betekende dat 17 van de 25 klassen gewoon open waren. De 8 klassen die vandaag niet naar school konden werden geoorloofd afwezig gezet. Het Landje was vandaag ook open voor opvang van kinderen waarvan de ouders ze niet thuis konden houden.

Beide basisscholen zeggen morgen (dinsdag 9 februari) gewoon volledig open te gaan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *