Het Eurovisie Songfestival in een andere vorm

Het Eurovisie Songfestival in een andere vorm

Rotterdam Ahoy

Het Eurovisie Songfestival, wat dit jaar plaatsvindt in Ahoy, gaat ondanks het coronavirus toch met strenge maatregelen door. Dat betekent dat de 41 artiesten op 18, 20 en 22 mei mogen optreden in Rotterdam. De organisatie houdt momenteel rekening met een van de vier scenario’s, in verband met de omstandigheden. ‘Wat wij als een realistisch en ambitieus scenario zien is scenario B’ zegt Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy.

 Scenario B houdt in dat er publiek mag worden ontvangen als ze 1,5 meter afstand houden. ‘Tegen die tijd zijn de kwetsbare gevaccineerd, en is er minder druk op de zorg’ geeft Jolanda aan. Hierdoor hoopt de organisatie dat er door middel van sneltesten meer mogelijk gaat zijn in mei. In dit scenario zijn er ook maar 500 journalisten aanwezig in plaats van de gebruikelijke 1500.

Via onder andere social media en persberichten proberen de artiesten en de organisatie toch nog het verhaal van Rotterdam te vertellen. Er wordt half april een definitieve beslissing genomen over hoe het festival wordt gevierd dit jaar. De beslissing wordt zo laat mogelijk genomen in de hoop dat er tegen die tijd meer mogelijk is gezien de omstandigheden. Iedereen wil namelijk het maximale eruit halen. Het Eurovisie Songfestival brengt al sinds 1956 landen samen en in deze tijd is het belangrijker dan ooit, om elkaar te laten zien dat we samen een zijn in Europa.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *