VV Nieuwerkerk steunt plan KNVB

VV Nieuwerkerk steunt plan KNVB

VV Nieuwerkerk steunt het plan van de KNVB, wat mogelijk maakt dat het eerste zaterdag elftal, de senioren en de jeugd eindelijk weer eens in competitieverband kunnen gaan voetballen. Het eerste zaterdag elftal, vrijwel alle senioren en de hogere jeugdelftallen, die uitkomen in de zogenoemde A-categorie, zullen hun eerste seizoenshelft gaan afspelen, maar dit moet wel mogelijk zijn vanwege alle beperkingen rondom het coronavirus. De hoogste amateurteams zullen uiterlijk vanaf het weekend van 10 en 11 april hun competitie hervatten. De jeugdelftallen die uitkomen in de A-categorie zullen starten vanaf het weekend van 17 en 18 april, zo heeft de KNVB laten weten.

“Wij kunnen ons zeker in het plan van de KNVB vinden, want als we kijken naar het eerste zaterdag elftal staan zij er voor het tweede jaar op rij gewoon goed voor”, zegt Paul de Willigen, opleidingsmanager en lid van het coronateam van VV Nieuwerkerk. “Eigenlijk mag dat niet van belang zijn, maar tijdens de gespeelde wedstrijden hebben de teams zich in alle eerlijkheid met elkaar kunnen meten en dat kan niet zomaar teniet worden gedaan”.

Wanneer de eerste competitiehelft daadwerkelijk wordt afgemaakt, kan de KNVB er ook nog voor kiezen om het sportieve aspect de doorslag te laten geven en dan zijn promotie en degradatie ook nog een mogelijkheid. Paul de Willigen geeft aan dat VV Nieuwerkerk daar ook een voorstander van is: “Als alle teams zich in alle eerlijkheid met elkaar hebben kunnen meten, dan hoort promotie en degradatie daar ook gewoon bij”.

Alle overige teams en jeugdelftallen, uitkomend in de B-categorie, zullen hun competities sowieso niet hervatten. Deze teams zullen, wanneer de overheid daar toestemming voor geeft, van start gaan met de Regio Cup. Daarnaast heeft de KNVB aangegeven dat ze vanaf half februari ook alvast in kaart gaan brengen welke teams uit de A-categorie mee zouden willen doen met de Regio Cup, mocht de competitie niet worden uitgespeeld.

Paul de Willigen geeft aan dat VV Nieuwerkerk verwacht dat zowel de teams uit de A-categorie als de teams uit de B-categorie zeker mee zullen willen doen met de Regio Cup: “Wij denken dat zeker. Wat de jeugd betreft is iedereen er wel weer aan toe weer wedstrijden te spelen tegen andere teams dan de interne. Voor wat de senioren betreft is gekscherend gezegd bijna alles dat met een bal wordt gespeeld welkom, want die hebben al zolang niet meer gevoetbald. Daarom vinden we de Regio Cup ook een goed initiatief van de KNVB, want zo kan iedereen eindelijk weer eens lekker voetballen”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *