VV Nieuwerkerk wil spelers goed voorbereiden op hervatting competitie

VV Nieuwerkerk wil spelers goed voorbereiden op hervatting competitie

De hoogste amateurteams en jeugdelftallen uitkomend in de A-categorie, zullen hun eerste seizoenshelft gaan uitspelen. De competities van de hoogste amateurteams (onder andere de senioren) zullen uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april worden hervat. Voor de jeugd uitkomend in de A-categorie zal de competitie uiterlijk starten in het speelweekend van 17 en 18 april. Lukt dit vanwege de beperkingen rondom het coronavirus niet, dan zullen de competities niet meer worden hervat.

Als tweede voorwaarde stelt de KNVB dat de hoogste amateurteams, die uitkomen in de A-categorie, in aanloop naar het weekend van 10 en 11 april vier tot vijf weken zonder beperkingen moeten kunnen trainen om goed voorbereid aan de hervatting van de competitie te kunnen beginnen. Bij VV Nieuwerkerk trainen de senioren al weken niet. Rob van den Berg, hoofd technische zaken voor zowel de jeugd als de senioren, legt uit waarom: “De senioren trainen al weken niet, want we kunnen als club niet alles handhaven. Spelers kruipen toch bij elkaar na een training”, zo verklaart Van den Berg.

VV Nieuwerkerk wil de teams wel zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de hervatting van de competities. “De spelers hebben allemaal een programma met allerlei loopvormen en krachtoefeningen gehad”, zegt Van den Berg. “De vraag is natuurlijk wel of dat na deze lange periode zonder training nog steeds goed wordt uitgevoerd”.

Verder heeft de KNVB besloten dat de jeugdelftallen maar 2 tot 3 weken aan voorbereidingstijd nodig hebben. Sommige jeugdelftallen kunnen op dit moment al zonder beperkingen trainen, want tot 18 jaar kan normaal getraind worden. Dit is bij het selectie elftal jongeren onder 19-1 (JO19-1) een ander verhaal. JO19-1, dat uitkomt in de A-categorie, mag namelijk maar één keer per week trainen in groepjes van vier personen, want zij zijn ouder dan 18 jaar en mogen dus niet met het gehele team trainen. VV Nieuwerkerk probeert ook hen zo goed mogelijk voor te bereiden op de herstart van de competitie. “Tijdens de trainingen doen we veel conditieoefeningen en spelen we veel positiespelletjes. Thuis doe ik ook vaak oefeningen, zoals opdrukken of met gewichtjes. Verder loop ik best vaak hard. Dus we proberen wel zo fit mogelijk te blijven”, zo vertelt Niek van Dalen, speler van de JO19-1 van VV Nieuwerkerk.

Er bestaat echter wel een kans dat de hervatting van de competitie vanwege de beperkingen rondom het coronavirus niet door kan gaan. Dan kan het team altijd nog gaan spelen in de Regio Cup (een regionaal toernooi met kans op lokale derby’s). Maar voor de start van de Regio Cup heeft de KNVB nog wel toestemming nodig van de overheid. Mocht het zover komen ziet Niek de Regio Cup ook wel zitten: “Elke wedstrijd is op dit moment mooi meegenomen, want we voetballen nu al zo weinig. Trainen is wel leuk, maar op dit moment hebben we eigenlijk geen doel om voor te trainen, en met zo’n Regio Cup hebben we dat wel weer”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *