DHL laat vanwege veiligheidsredenen bezorgers de weg niet op

DHL laat vanwege veiligheidsredenen bezorgers de weg niet op

Door de hevige sneeuwval van afgelopen weekend hebben veel pakketbezorgers niet kunnen bezorgen. Het KNMI had voor de zondag code rood afgegeven en voor maandag code oranje. Leo Vijfvinkel manager van onder andere de Cityhub van DHL in Zevenhuizen vertelt dat het simpelweg te onveilig was om de bezorgers zondag op pad te sturen. Ook maandag konden de meeste bezorgers hun werk niet doen omdat het in de meeste wijken nog steeds niet veilig was om te rijden.

“ Wij als DHL zijnde vonden het absoluut niet verantwoord om de bezorgers op pad te sturen. Onze bezorgers fungeren eigenlijk alleen maar in wijken en laat dat nou net de plek zijn waar het minst gestrooid wordt door de gemeente. Afgelopen zondag was het eigenlijk in zijn algemeen niet te doen op de weg, zelfs de openbare wegen waren heel glad en gevaarlijk. Gelukkig voor ons waren de openbare wegen maandag redelijk goed en daarmee konden we onze bezorgers tot zover veilig op pad sturen. Echter zijn de wijken het probleem en met dat probleem hebben wij dus ook specifiek gekeken naar welke wijken wel en niet verantwoord waren om onze bezorgers te laten bezorgen.”

Doordat er veel pakketten niet geleverd konden worden afgelopen zondag en maandag heeft DHL nu veel meer pakketten dan normaal. Door deze overvloed aan pakjes moet er aankomende dagen flink doorgewerkt worden door de bezorgbedrijven zo geldt dat ook voor DHL. “ Ja wij moeten flink doorwerken de aankomende tijd om alles weg te bezorgen wat nu in het depot staat. De aankomende week gaan wij als DHL zijnde nog meer ritten inplannen dan normaal wat betekend dat er ook meer bezorgers op de weg zullen zijn. Het heeft onze prioriteit om onze klanten te voorzien van een snelle en veilige levering en op deze manier denken wij alles toch nog zo spoedig mogelijk bij onze klanten te kunnen leveren.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *