IJsbaan toch open ondanks corona

IJsbaan toch open ondanks corona

DE LIER – IJsvereniging Hard Gaat-ie heeft hun ijsbaan in De Lier op 9 februari geopend, ondanks alle coronaregels. De ijskoorts werd met het winterse weer van deze week te hoog en daarom is de ijsbaan met wat aanpassingen toch open. Met deze beslissing draait de ijsvereniging een eerdere beslissing, om de ijsbaan dit jaar dicht te houden, terug.

“Er zat een vorstperiode aan te komen die er heel gunstig uitzag voor de ijsclubs,” vertelt Wim van den Berg, voorzitter van IJsvereniging Hard Gaat-ie. “Samen met de andere ijsclubs zijn we bij elkaar gekomen en hebben een protocol opgezet, zodat we misschien op de een of andere manier toch open konden.” Dat heeft tijd gekost, maar het is hen gelukt. De ijsbaan is ondertussen al een paar dagen open. Wel met aanpassingen.

Zo is de ijsbaan alleen open voor kinderen tot en met 17 jaar. Hen wordt geadviseerd om op de fiets te komen om te voorkomen dat er samenscholing van ouders ontstaat langs de baan. Er is geen schaatsverhuur en ook zijn er geen versnaperingen te koop. Uiteraard moet iedereen anderhalve meter afstand houden.

Wim is blij. De afgelopen dagen zijn goed verlopen en bezoekers houden zich aan de regels. “Elk jaar is het weer spannend of het goed gaat vriezen. Eindelijk hebben we weer eens een ouderwetse winter. Hier konden we corona toch geen roet in het eten laten gooien? Wie weet wanneer dit weer gebeurt!” aldus de voorzitter.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *