Rotterdam aangekleed voor Valentijnsdag

Rotterdam aangekleed voor Valentijnsdag

De posters in Rotterdam centrum

De Gemeente Rotterdam wilt samen met onder andere Tappan|Perron 14, Mothership, Urban Department Store Rotterdam (UDS) en stichting De Loodsen Rotterdam voor Valentijnsdag een hart onder de riem steken. Zo hangen er posters met valentijnswensen door de stad en worden er tekeningen en berichten geprojecteerd op verschillende Rotterdamse gebouwen.

De gemeente Rotterdam heeft een winterprogramma om ondernemers tijdens deze coronatijd op verschillende manieren te ondersteunen. Binnen dat programma zitten voorlichtingsacties, maar ook acties om winkelgebieden op te vrolijken. Deze laatste acties worden gevangen onder de slogan ‘Rotterdam sterker door licht en verbinding’. Caspar van Ette, partner bij Perron14, heeft samen met de bovengenoemde instanties invulling gegeven aan onder andere Valentijnsdag.

“Het zou toch heel mooi zijn als op 14 februari de hele stad overdonderd wordt met liefdevolle wensen, van Rotterdammers, voor Rotterdammers?”, zegt Caspar van Ette over het idee. Stichting De Loodsen had een zelfde gedachte. Zij wilde 500 posters met valentijnswensen door en voor Rotterdammers over de stad verspreiden. Uiteindelijk zijn het er 850 geworden. 500 Posters zijn door de hele stad te vinden. Daarnaast zijn door een speciale actie van UDS 350 wensen op ramen van leegstaande panden in het centrum geplakt. Een woordvoerster van UDS vertelde dat deze actie graag omarmden. “Mensen kunnen na de plunderingen en corona wel wat positiviteit gebruiken. Deze  actie sluit hier goed op aan.”

Ingezonden tekening

Mothership heeft daarnaast ervoor zorggedragen dat wensen en kindertekeningen op verschillende gebouwen door Rotterdam heen worden getoond; onder andere Ahoy, het grote scherm bij centraal station, op de Erasmus Universiteit en het KPN gebouw. “ We hebben kinderen gevraagd om een lieve wens te tekenen. Op 14 februari wordt er ook een boodschap van de burgemeester en wethouder geprojecteerd”, zo verteld Caspar. “ Het is toch tof om op 14 februari omringd te zijn door liefdesuitingen en even een break te nemen van al dat coronagezeur.”

Mensen konden deze tekeningen/berichten tot 8 februari opsturen. Er zijn in totaal 51 tekeningen en bijna 1000 berichten binnengekomen. Veel posters en projecties zijn al te zien door Rotterdam heen. Op 14 februari komt er nog flink wat bij. En om de twee minuten zal op de Instagrampagina Valentijnsdag010 een nieuwe valentijnswens worden gepost.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *